Ostatní

Novinka #01: Proteinová zmrzlina od firmy Biotech

Kdo by během horkých slunečných dnů neměl chuť na osvěžující zmrzlinu? Jedinou nevýhodou zmrzliny je, že obsahuje hodně kalorií a nehodí se do diety. Značka BiotechUSA ale přichází s řešením a na trh uvádí Protein Ice Cream, tedy proteinovou zmrzlinu. Pojďme si tuto novinku krátce představit.

Jak to celé funguje?

BiotechUSA Protein Ice Cream není klasickou zmrzlinou, kterou si asi většina lidí představí. Jedná se totiž i instantní zmrzlinu, kterou si musíte připravit sami. Není to ale nic složitého. Jednoduše stačí smíchat jednu dávku (50 g) prášku s vodou a tuto směs nechat asi 2 až 3 hodiny v mrazničce. Výsledkem je porce výborné zmrzliny s vysokým obsahem proteinu.

Nutriční hodnoty vás nijak neohromí

Základ zmrzliny tvoří syrovátkový koncentrát a smetana. Najdeme zde ale také mléčný protein (bez bližší specifikace), glukózový sirup, sacharózu, stabilizátory a v závislosti na příchuti další ochucovadla. Příchuť čokoláda obsahuje nízkotučný kakaový prášek, zatímco v příchuti jahoda se nachází také velice kontroverzní barvivo červeň allura. Samotné složení lze hodnotit veskrze pozitivně, ačkoliv zmiňované barvivo v jahodové příchuti rozhodně není něco, co by zasluhovalo pochvalu.

O něco horší je to s nutričními hodnotami produktu. Jedna porce zmrzliny obsahuje 229 kcal, což je asi dvojnásobek v porovnání s většinou běžně prodávaných zmrzlin. Tvrzení výrobce, že se jedná o zmrzlinu, kterou je možné si vychutnat bez výčitek, tak proto moc neplatí. BiotechUSA Protein Ice Cream navíc obsahuje 12 g sacharidů (z toho 6,5 g cukru) a 8,5 g tuků v jedné dávce, což je srovnatelné s běžnou zmrzlinou. Jediným pozitivem je obsah 26 g bílkovin, což je samozřejmě nesrovnatelné s běžně prodávanými zmrzlinami. Přesto musím říct, že složení tohoto produktu je pro mě zklamáním.

Proteinová zmrzlina
Pokud chcete co nejméně kalorickou zmrzlinu, zkuste spíše ovocný sorbet. 

Pro koho je proteinová zmrzlina vhodná?

Vzhledem k výše uvedenému je asi jasné, že BiotechUSA Protein Ice Cream se z hlediska nutričních hodnot nijak zásadně neliší od běžných zmrzlin. Vysoký obsah bílkovin samozřejmě většina sportovců ocení, ale pokud hledáte nízkokalorický dezert, který se bude hodit do diety, budete muset jít o dům dál. Proteinová zmrzlina se proto hodí jako alternativa k běžné zmrzlině pro ty z vás, který by si zmrzlinu dopřáli tak jako tak. Pokud byste si však za normální situace zmrzlinu odepřeli kvůli vysokému obsahu kalorií, rozhodně se nejedná o produkt, který ba váš problém jakkoliv vyřešil.

Vyplatí se proteinovou zmrzlinu vyzkoušet?

Přiznám se, že BiotechUSA Protein Ice Cream je pro mě celkem zklamání. Produkt se snaží tvářit jako zdravá a nízkokalorická alternativa běžné zmrzliny, kterou si můžete dopřát bez výčitek, ve skutečnosti ale obsahuje ještě více kalorií než zmrzlina, kterou koupíte v supermarketu nebo ve stánku po cestě domů. Jediným přínosem je proto vyšší obsah bílkovin. Pokud ale zmrzlina patří mezi vaše oblíbené dezerty a přes léto jí stejně neodoláte, může pro vás mít smysl vyměnit běžnou zmrzlinu za BiotechUSA Protein Ice Cream a občasné mlsání si obhájit tím, že přijímáte dostatek bílkovin.

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (3)

Karel DPZ
Červenec 19, 2023

Hoši, co jste to tu zase vyplodili...

Zajímavá recenze, ale to co tu píšete vůbec není pravda... Nechápu jak můžete tvrdit že se to nijak neliší od běžných zmrzlin. Zaprvé, tadyta zmrzlina je 67% voda a 33% prášková směs.

Když si to srovnáme např. se zmrzlinou Magnum - ta má na 100g 331 kcal, 21g tuku, 28g cukru a 3.5g bílkovin.

100g zmrzliny z této směsi se bude skládat ze 33g prášku, tudíž bude 100g takové zmrzliny mít 153 kcal, 6g tuků, 4g cukru a 17g bílkovin

Jinými slovy - o polovinu méně kalorií, 3x méně tuku, 7x méně cukru a 5x více bílkovin. Zároveň je to i cenově výhodnější. Asi to nebude tak dobré, ale lidi si asi nekupují práškovou zmrzlinu kvůli chuti.

"Jedna porce zmrzliny obsahuje 229 kcal, což je asi dvojnásobek v porovnání s většinou běžně prodávaných zmrzlin" uhmmmmm... co? S čím to srovnáváte? S nanukem, který má 35g? Oproti 150g zmrliny z prášku?

Když chcete dělat takovouhle recenzi, tak musíte srovnávat jablka s jablky, a ne jablka s jahodovou marmeládou.

Souhlasím(+5)
Nesouhlasím(-1)
Karel DPZ
Červenec 19, 2023

Ještě bych chtěl dodat, že u zmrzliny je taky dost důležitá chuť, o které vůbec nic nepíšete... Tudíž píšete recenzi o něčem, co jste sami nezkoušeli, pouze na základě nutričních hodnot ze stránek výrobce. Takže za tuhle recenzi palec dolů

Souhlasím(+5)
Nesouhlasím(-1)
Redakce magazínu
Srpen 19, 2023

Ahoj Karle, tohle není recenze, ale novinka, což je dost zásadní rozdíl. Produkty v sekci novinek nerecenzujeme, pouze informujeme o jejich uvedení na trh, protože nám přijdou zajímavé a máme k nim co říct.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-4)