Suplementy

Novinka #03: Vilgain Plant Based Protein

Na trhu s rostlinnými proteiny u nás figuruje pouze pár výrobců, proto jsme byli velmi rádi, když značka Vilgain přednedávnem přišla s vlastním produktem. Vzhledem k popularitě této značky se Vilgain Plant Based Protein rychle zařadil mezi nejprodávanější veganské proteiny. Reakce prvních zákazníků jsou však různorodé. Vyplatí se tuto novinku vyzkoušet?

Vyladěné složení

Výrobce v tomto případě vsadil na osvědčenou kombinaci hrachového a rýžového proteinu (v poměru 5:1). Tyto dvě složky se navzájem dobře doplňují, protože ačkoliv hrachový protein obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, některé jsou v něm obsaženy jen v malém množství, což však kompenzuje jejich vyšší obsah v rýžovém proteinu. Ve výsledně směsi je přesto velmi málo obsažen methionin, což s ohledem na zákon limitní aminokyseliny znamená velmi špatnou využitelnost všech ostatních aminokyselin. Proto velmi oceňujeme, že výrobce tutu esenciální aminokyselinu přidal do složení navíc. Ve složení navíc nenajdeme žádná umělá barviva ani sladidla. Jedna dávka proteinu obsahuje 24,6 g bílkovin, 1,56 g sacharidů a 2,13 g tuků (příchuť vanilka).

Špatná chuť a konzistence?

Zatímco složení vypadá na první pohled velmi dobře, vypadá to, že s chutí a konzistencí proteinu to tak slavné nebude. Recenze prvních zákazníků často zmiňují pískovou konzistenci a výraznou hrachovou pachuť. Nutno ale říct, že něco takového je u rostlinných proteinů naprosto normální, takže bych těmto negativním reakcím nepřikládal zbytečně velkou váhu.

Vilgain Plant Based Protein minimálně svým složením určitě může konkurovat ostatním produktům na poli rostlinných proteinů. Pokud zvažujete koupi rostlinného proteinu, ale Vilgain Plant Based Protein vás neláká, nepřehlédněte naše srovnání nejlepších veganských proteinů, ze kterého si zaručeně vyberete.

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (1)

Vit
Červenec 25, 2023

Nevim, zda lze vegansky protein pripravit tak, ze ho co do chuti nejde rozeznat od neveganskeho. Neverim, ze se takovy vyskytuje.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)