Redcon1 Total War: Předtréninkovka inspirovaná armádou

Naposledy upraveno: 18. dubna 2022

Slyšeli jste už o značce Redcon1? U nás sice není příliš známá, v zahraničí ale patří mezi špičku. Tato společnost disponuje skutečně širokou nabídkou sportovních doplňků stravy mimořádně dobré kvality. Specifikem této společnosti je skutečnost, že její cílovou skupinou nejsou pouze sportovci. Redcon1 totiž ve velkém podporuje příslušníky složek integrovaného záchranného systému a vojáky. Samotný název značky znamená stav naprosté připravenosti, z čehož se odvíjí i její filosofie. Dnes se podíváme na jeden z nejpopulárnějších produktů tohoto výrobce – předtréninkovku Total War, která sklízí obrovské množství pozitivních ohlasů. Byli jsme s ní spokojení? A jak si vede v porovnání s ostatními nakopávači na trhu? To vše se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Redcon1 Total War
Publikováno: 18. dubna 2022
Upraveno: 18. dubna 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.0/10
Příprava
9.5/10
Efekt
9.5/10
Složení
9.0/10
Cena
7.5/10
Celkové hodnocení
8.7
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Redcon1 Total War
Obchod
Cena
Odkaz

Pokud vás značka Redcon1 oslovila, nemusíte se omezovat pouze na její nakopávač. Kromě klasických suplementů v její nabídce narazítra také na instantní MRE nebo předem připravená jídla. Mezi nejznámější osobnosti spojené s touto značkou patří bodybuilder Kai Greene, wrestler Kenny Omega nebo například známý strongman Robert Oberst.

Kvalitní složení

Ze všeho nejdřív se pochopitelně musíme podívat na složení. Obsažené látky předurčují, jak bude, nebo nebude každý suplement úspěšný. Většina nakopávačů sází na velice podobné osvědčené látky, někteří výrobci ale rádi zkouší své zákazníky něčím překvapit a do složení zahrnout něco neobvyklého. V případě Total War se složení nese v duchu kombinace tradičních a osvědčených látek spolu s několika méně obvyklými složkami. Vedle kofeinu, citrulinu a beta alaninu se zde můžeme setkat například s výtažkem z čajovníku a s extraktem z černého pepře. Kompletní složení potom vypadá následovně:

  • 6 000 mg L-citrulin malátu – zlepšuje proudění krve v oběhu, pomáhá dosáhnout maximální výkonnosti a účinně zpomaluje nástup únavy
  • 3 200 mg beta alaninu – látka zodpovědná za brnění a svědění pod kůží, které je pro nakopávače typické, a podporuje výkonnost
  • 1 000 mg extraktu z kořene červené řepy – zlepšuje prokrvení a žilnatost během tréninku
  • 1 000 mg taurinu – zlepšuje koncentraci, podporuje potréninkovou regeneraci a podílí se na nespočtu procesů spojených s energií
  • 250 mg kofeinu bezvodého – zabraňuje vnímání únavy, dokáže velmi efektivně nakopnout
  • 150 mg jalovce obecného – podporuje trávení, působí proti zadržování vody a má detoxikační účinky
  • 100 mg di-kofein malátu – silnější forma kofeinu, podporuje koncentraci a oddaluje únavu
  • 50 mg výtažku z čajovníku čínského a kakaovníku pravého – pravé kakao obsahuje stimulant teobromin, který dokáže velmi efektivně nabudit, čajovník čínský potlačuje únavu
  • 25 mg naringinu – zlepšuje metabolismus tuků, působí jako antioxidant
  • 10 mg extraktu z černého pepře – výrazně zlepšuje využitelnost ostatních látek

Zapomenout nesmíme ani na použitá sladidla a barviva. Ke slazení byla použita sukralóza, najdeme zde také například kyselinu citronovou, fosforečnan disodný nebo protispékavou látku oxid křemičitý. Žádná z výše uvedených látek vám nemusí přidělávat vrásky na tváři, jelikož se jedná o naprosto bezpečné a velice rozšířené složky doplňků stravy. Výjimkou je pouze acesulfam K (acesulfam draselný). Jedná se o poněkud kontroverzní látku, u které však dosud nebyly s jistotou potvrzeny žádné toxické účinky. Setkáte se s ní ve velkém množství suplementů a ačkoliv nám její výskyt nikdy nedělá vyloženě radost, je nutné poznamenat, že v malém množství si s ní také nemusíte zbytečně lámat hlavu.

V konečném důsledku tedy musím složení hodnotit velmi vysokou známkou. Osobně mi zcela vyhovuje kombinace vyššího obsahu citrulinu spolu s pořádnou dávkou beta alaninu, která na mě funguje skvěle. Je ale pravda, že to nemusí být nutně stejné pro každého.

Total War kombinuje atraktivní design se skvělým složením.

Průměrná chuť a bezproblémová příprava

Velice důležitým kritériem při hodnocení jakéhokoliv suplementu je samozřejmě i jeho chuť. Pro testování jsme zvolili příchuť Rainbow Candy, která patří mezi ty nejpopulárnější. Hned na začátek je potřeba uvést, že při hodnocení chuti se zkrátka nedá vyhnout subjektivním pocitům, proto je dost možné, že sami byste v tomto směru produkt ohodnotili jinak. Za sebe ale musím říct, že Total War rozhodně nechutná nijak zázračně. V porovnání s ostatními předtréninkovkami, které jsem měl tu možnost vyzkoušet, si vedl tak nějak průměrně. Při prvním ochutnání jsem si nemohl nevšimnout poměrně výrazné umělé pachuti, nicméně vzato kolem a kolem jsem si docela pochutnal. Po velmi krátké době mě ale tato příchuť celkem omrzela a rozhodně nemůžu říct, že bych se na ni vyloženě těšil.

Z hlediska rozpustnosti to bylo o něco lepší. Total War stačí párkrát protřepat a máte vystaráno. Drobným zbytkům na sítku se sice nevyhnete, ale není to žádná katastrofa. Nejdůležitější je, že při pití neustále nenarážíte na hrudky, které dokážou pití nakopávače dost znepříjemnit.

Nakopnutí, které za to stojí

Vše výše napsané naprosto ztrácí smysl, pokud Total War pořádně nešlape. Složení na papíře může vypadat přímo ukázkově, rozhodující je ale až skutečný efekt, který na sobě pocítíte. V tomto směru si Total War vede skutečně dobře. Správnou předtréninkovku na sobě musíte po vypití pořádně cítit a musím říct, že Total War na sobě ucítíte pořádně. Nechybí pořádné brnění a pálení pod kůží, které vás zaručeně nakopne. Pokud ho nemáte rádi, tenhle produkt rozhodně nebude pro vás. Já jsem byl ale nad míru spokojen. I po dlouhém a aktivním dni, kdy jsem na trénink přišel téměř bez energie, jsem nakonec dokázal všechno odcvičit ve vysoké kvalitě bez nějakých problémů.

V tuto chvíli musím upozornit na jednu poměrně důležitou věc. Originální balení říká, že jedná dávka představuje jednu plnou odměrku. V České republice je ale dávkování upraveno podle zdejší legislativy, což znamená, že jedna dávka je zde označena jako půlka odměrky. Pokud se i přesto rozhodnete dávkovat celou odměrku, mějte na paměti, že v jedné dávce přijmete asi 350 mg kofeinu, což je opravdu pořádná nálož. Z toho důvodu skutečně nedoporučuji toto dávkování překračovat a v ideálním případě ani užívat Total War v pozdějších hodinách.

Za kvalitu si připlatíte

Cena je asi největším negativem tohoto produktu. Jedna dávka vás totiž vyjde na necelých 26 korun, což rozhodně není zanedbatelná částka, pokud nakopávač používáte před každým tréninkem. Například takový Rise and Shine, který se v našem žebříčku nejlepších nakopávačů umístil hned za Total War, vyjde cenově o poznání lépe. Je takto nastavená cena adekvátní vzhledem k tomu, jak Total War funguje? To je asi dost subjektivní. Pokud vám nevadí za suplementy utratit něco navíc, vyplatí se vám připlatit si za kvalitu. Pokud ale hledáte kombinaci nízké ceny a kvality, dokážete najít produkt, který vám bude vyhovovat mnohem více.

Tabulka cen pro Redcon1 Total War
Obchod
Cena
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Předtréninkovka Total War od Redcon1 na mě udělala opravdu dobrý dojem. Disponuje velice kvalitním složením, které se promítá i na prvotřídním efektu. Malé mínus vidím v nepříliš příjemné chuti, nejedná se ale o nic hrozného. Naopak musím ještě jednou pochválit bezproblémovou rozpustnost, díky které vám celý proces přípravy zabere pouze pár vteřin. Někoho může odradit poměrně vysoká cena, která je v porovnání s ostatními předtréninkovkami na trhu skutečně dost vysoká. Pokud vám ale nevadí do suplementů investovat nějakou tu korunu navíc, vrátí se vám to v podobě perfektního efektu. V konečném důsledku tedy musím Total War hodnotit velmi pozitivně.

Nenašli jste, co jste hledali? Nevadí! Připravili jsme pro vás srovnání nejlepších předtréninkovek na trhu, kde najdete ty nejlepší nakopávače, ze kterých si zaručeně vyberete.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.