Prom-IN Serious PRE – Předtréninkovka, která nemá konkurenci (Recenze)

Naposledy upraveno: 21. dubna 2019

Serious Pre je jedním z těch předtréninkových suplementů, které jsem chtěl vyzkoušet od první chvíle, co se objevil na trhu. Proč? Protože složení většiny nakopávačů je až na drobné změny stejné. Často obsahují přehršel “účinných” látek, které jsou ale zastoupeny v tak malém množství že vlastně příliš neúčinkují.

To ale v žádném případě není případ Serious Pre. Jaká tahle předtréninkovka byla? Fungovala mi, i když neobsahuje stimulanty? Vyplatí se do ní investovat? To se dozvíte v dnešní recenzi.

Prom-IN Serious PRE
Publikováno: 21. dubna 2019
Upraveno: 21. dubna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Rozpustnost
9.3/10
Efekt
9.5/10
Složení
9.8/10
Chuť
8.5/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Na úvod zbývá zmínit snad jen to, že pokud se vám nechce celá recenze číst, určitě se můžete podívat na naší videorecenzi, kde najdete také všechny důležité informace:

Složení, na kterém si výrobci dali opravdu záležet

Složení Serious Pre je prostě a jednoduše naprosto bezkonkurenční. Konečně totiž někdo přišel na trh se suplementem, který nepoužívá například arginin a “kompenzuje” to vyšší dávkou citrulinu. Jak jsme totiž zmiňovali v našem článku citrulin pod drobnohledem, tato složka pre-workoutů je podstatně účinnější, protože se v těle na arginin teprve rozloží. Problém argininu je totiž v tom, že se rozpadá na ornitin a kyselinu močovou dříve, než se stihne plně vstřebat. 

Dále v Serious Pre najdete i 3g beta-alaninu, což je látka zodpovědná za mravenčení končetin. Rovněž ale zvyšuje hladinu carnosynu, jež zapřičiňuje růst síly, vytrvalosti i samotného fyzického výkonu.

Za povšimnutí stojí i obsah 2g kreatinu HCL. To je totiž verze kreatinu, která je velmi podobná kreatin monohydrátu, ale eliminuje veškeré nepříjemné efekty, které mohou po požití klasického monohydrátu u extrémně citlivých osob nastat (tedy nadýmání, střevní problémy, častější močení,...). 

A v účinných látkách bychom samozřejmě mohli pokračovat, ale přehlednější rozhodně bude prohlédnout si toto krátké shrnutí, kde všech 16 účinných látek rozebíráme:

  • 6950mg l-citrulin malátu 2:1 pro maximální produkci NO a lepší prokrvení
  • 2980mg beta alaninu pro zvýšení svalové vytrvalosti a síly
  • 2980mg l-leucinu, který je zodpovědný za syntézu bílkovin
  • 1980mg kreatin hydrochloridu 2:1, který slouží ke zvýšení síly při tréninku
  • 1490mg l- isoleucinu, který podporuje tvorbu hemoglobinu a může sloužit jako zdroj energie
  • 1490mg l-valinu, který ovlivňuje absorpci melaninu, tryptofanu a fenylalaninu a jiných nervových přenašečů
  • 1490mg l-tyrosinu, který je prekurzorem či součástí mnoha důležitých sloučenin
  • 1000mg taurinu pro maximální koncentraci na výkon
  • 1000mg cholin bitarátu, který je nezbytným prvkem při tvorbě neurotransmiterů
  • 1000mg betain hydrochloridu, který zmírňuje překyselení žaludku
  • 500mg acetyl l-karnitinu, který slouží jako zdroj energie při tréninku
  • 54mg Deanol l-bitarátu, který zaručí maximální výkon na tréninku
  • 29mg niacinu pro správný energetický metabolismus buněk
  • 24mg vitamínu B6, který je nezbytný pro správný metabolismus aminokyselin
  • 20mg kapsaicinu pro optimální spalování tuků
  • 10mg synefrinu pro maximální termogenní efekt

Předtréninkový suplement Serious PRE

Z mého pohledu se jedná o extrémně sympatický doplněk, protože si na nic nehraje. Nejedná se o magickou formuli, kde ve směšných 4g přijmete všechny látky, které pro trénink potřebujete. Namísto toho jedna dávka představuje celých 24,4g, ale vy zato máte 100% jistotu, že všechny účinné látky jsou zastoupené v takové koncentraci, aby podpořili váš maximální výkon na tréninku.

náš názor - absence stimulantů
A absence stimulantů? To je jedině výhoda. Tyhle látky totiž působí vasokonstrikčně, tedy omezují průtok krve do svalů. A to je na tréninku samozřejmě nežádoucí. Obzvlášť pro mě je to ideální, protože se častokrát kvůli práci dostanu do posilovny až pozdě večer a stimulanty by bránily kvalitnímu spánku.

Možná až příliš intenzivní chuť

Jestli má Serious Pre nějaké nevýhody, je to z mého pohledu až příliš intenzivní chuť. Pokud čtete mé recenze pravidelně, jistě víte, že mi nevyhovují příliš sladké příchutě proteinů a dalších suplementů, ale toto je druhá strana spektra. Tato předtréninkovka působí kysele, hořce a intenzivně. To se sice dá vyřešit přidáním většího množství vody, ale osobně jsem měl trochu problém pít kolem 0,5l vody jen před tréninkem.

Serious Pre je dostupný ve třech různých příchutích. Aby byla tato recenze co nejobjektivnější, vyzkoušel jsem všechny: 

  • Citron a máta mě zaujala asi nejvíce. Nebyla zdaleka tak intenzivní jako zbylé dvě příchutě. Máta v této příchuti sice není tak patrná, ale chuť citronu je osvěžující a příjemná.
  • Třešeň také nebyla vyloženě špatná, barva sice vypadala dost nepřirozeně, ale při použití většího množství vody byla rozhodně chuťově přijatelná. 
  • Ananas mě nezaujal vůbec, chuť mi přišla umělá, barva a vůně taky. Navíc je zde opravdu velmi patrná hořkost, kyselost a intenzivní chuť. 

Předtréninkový suplement Serious PRE

Jak a kdy jsem Serious Pre užíval? 

Nejvíce se mi osvědčilo užívat 24,4g Serious Pre zhruba 20-25 minut před výkonem. Tato dávka je obsažena v jednom sáčku, nebo v 8 zarovnaných odměrkách, pokud jste koupili celé balení.

Pro jeho intenzivní chuť, kterou jsem zmiňoval o pár řádků výše, jsem byl bohužel nucený použít zhruba 450-500ml vody, tudíž jsem předtréninkovku jen pomale upíjel a nebyl schopný ji vypít naráz.

Předtréninkový suplement Serious PRE

Vyšší cena, která ale odpovídá efektu 

Pokud se rozhodnete koupit si celé balení Serious Pre, zaplatíte za jednu dávku 29 Kč. To se sice může zdát jako dost vysoká cena, nicméně je nutné si uvědomit, že produkty podobné kvality stojí v některých případech daleko více. Třeba dávka takového Agrezzu, který jsme před časem testovali a který osobně považuji za ten nejlepší nakopávač se stimulanty, vychází ještě o nějakých 13 Kč dráž.

Tabulka cen pro Prom-IN Serious PRE
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Zkrátka a dobře nabízí Prom-IN přesně ten dobrý poměr ceny a kvality, na který jsme zvyklý třeba u proteinů, BCAA, či jiných suplementů. Na druhou stranu se ale určitě hodí připomenout, že předtréninkové doplňky rozhodně nejsou kdo ví jak nezbytné, takže jestli máte omezený rozpočet, rozhodně je můžete s klidem vynechat. 

Předtréninkový suplement Serious PRE

Jak tedy Serious Pre hodnotíme? 

Serious Pre je jedním z těch doplňků, které prostě a jednoduše nelze hodnotit jinak než kladně. Díky výbornému složení jsem na tréninku pocítil lepší napumpování, zvýšení síly a oddálení únavy. Cena je relativně příjemná a chuť je samozřejmě aspektem, který hraje až vedlejší roli. A musím se přiznat, že postupem času jsem si na ni zvykl a už mi ani trochu nevadila (konkrétně jsem měl celé balení varianty citron a máta). Takže úplným závěrem zbývá jen říct, že jestli hledáte “nakopávač”, který bude naprosto bez stimulantů, a tudíž ho budete moci použít i ve večerních hodinách, nenajdete lepší volbu než Serious PRE

Jestli máte s tímto doplňkem nějaké zkušenosti, nebo se chcete zeptat na konkrétní detaily, určitě se neváhejte ozvat do komentářů! Vždy vám rádi odpovíme. 

Komentáře (2)

Lukáš K.
Říjen 12, 2019

Serious Pre je rozhodně super produkt (co se týče složení) a když ho člověk sežene v akci za cca nějakých 700Kč, tak cena za jednu dávku je opravdu pěkná. Bohužel mi osobně dělá dost problém vypít nějakých 500ml před tréninkem a to se snažím popíjet klidně i 35 minut před výkonem.

Příchut mám citrón-máta, nejedná se o špatnou příchuť, ale je dost intenzivní a v puse mi způsobuje zvláštní pachuť, až jí musím zapít vodou. Samozdřejmně těžko říct jestli je to příchutí či obsahem látek. Bohužel tyto dvě věci mě odrazují od znovuzakoupení produktu. :/

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Říjen 13, 2019

Čau Lukáši,

Díky moc za tvůj názor, určitě pomůže ostatním, kteří o koupi Serious Pre uvažují. Stejný problém samozřejmě trápí většinu uživatelů, psal jsem i Pavlovi Samkovi z Prom-In a ten říkal, že používá klidně i 700ml. Jenže já už se pak na tréninku necítím moc dobře, když vypiju tolik vody.

Každopádně pokud ti nevadí trocha kofeinu navíc, určitě bych ti doporučil Aggressive Pre v příchuti Ovocný punč, která má tyhlety negativní vlastnosti značně potlačené. Ne tedy úplně, ale je i trochu sladká a můžeš používat klidně míň vody. Můžeš mrknout na celou recenzi. :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)