Prom-IN Aggressive Pre - Agresivní předtréninková pumpa (Recenze)

Naposledy upraveno: 28. září 2019

Poslední dobou přicházím čím dál tím více na chuť novinkám od společnosti Prom-IN. Po velmi dobře fungujícím produktu zvaném Serious Pre uvedla tato česká firma další podobný doplněk ze série předtréninkovek, a sice Aggressive Pre.

Je v něčem lepší? Vyplatí se do něj investovat, nebo je to naprostá zbytečnost? Doporučujeme takové produkty vůbec užívat? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešním zhodnocení.

Prom-IN Aggressive PRE
Publikováno: 27. srpna 2019
Upraveno: 28. září 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.8/10
Efekt
9.6/10
Rozpustnost
9.1/10
Složení
9.8/10
Cena
9.1/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Na úvod zbývá podotknout snad už jen to, že Aggressive Pre se poměrně podobá výše zmíněnému produktu Serious Pre, na který jsme před časem tvořili samostatnou recenzi. Pokud chcete mít o obou variantách jasný přehled, rozhodně doporučujeme přečíst i tuto recenzi.

Nakopávač, na který se konkurence příliš nechytá

Jedna z věcí, které upřímně nemám rád na suplementech dostupných u nás, je jejich neustálá stereotypnost. Ať vám bude kdokoliv tvrdit cokoliv o revolučních doplňcích, v podstatě je většina předtréninkovek "na jedno brdo." Aggressive Pre ale ze zajetých kolejí dosti vybočuje, a tím si zasloužil mé sympatie.

Abych nemluvil pořád tak abstraktně, nenajdete v něm ani gram argininu. Namísto toho obsahuje účinnější alternativu, kterou je citrulin. A to navíc v množství, které je skutečně účinné, ne jen pouze na oko.

Stejně tak považuji za více než vhodnou volbu použití kapsaincinu, který je drtivou většinou výrobců hrubě opomíjený. Má přitom v předtréninkovkách celou řadu opodstatnění, ať už zlepšení krevní cirkulace, zrychlení metabolismu či zlepšení zažívání.

A stejně tak bychom mohli pokračovat i u dalších látek, například kreatin HCl svědčí o použití kvalitních surovin a o přemýšlení nad složením. Tato verze kreatinu totiž minimalizuje veškeré časté vedlejší efekty, ale zároveň je skutečně funkční a osvědčená.

Aggressive pre nakopávač

Pojďme se ale místo detailního rozboru podívat na všechny zbývající složky ve zkratce:

  • 7000mg l-citrulin malátu 2:1, který slouží k maximální produkci NO a tím zajišťuje lepší prokrvení
  • 3000mg beta alaninu pro zvýšení svalové vytrvalosti a síly
  • 3000mg l-leucinu, který je zodpovědný za syntézu bílkovin po tréninku a ochranu svalových vláken před katabolizací
  • 2000mg kreatin hydrochloridu 2:1, který slouží ke zvýšení síly při tréninku
  • 1500mg l- isoleucinu, který podporuje tvorbu hemoglobinu a může sloužit jako zdroj energie
  • 1500mg l-valinu, který ovlivňuje absorpci melaninu, tryptofanu a fenylalaninu a jiných nervových přenašečů
  • 1500mg l-tyrosinu, který je prekurzorem či součástí mnoha důležitých sloučenin
  • 1000mg taurinu pro maximální koncentraci na výkon
  • 1000mg cholin bitarátu, který je nezbytným prvkem při tvorbě neurotransmiterů
  • 1000mg betain hydrochloridu, který zmírňuje překyselení žaludku
  • 500mg acetyl l-karnitinu, který slouží jako zdroj energie při tréninku
  • 350mg extraktu ze zeleného čaje, který podporuje správné pálení tuků a zároveň je bohatým zdrojem mnoha antioxidantů
  • 200mg kofeinu pro psychickou bdělost a dobré pálení tuků
  • 54mg Deanol l-bitarátu, který zaručí maximální výkon na tréninku
  • 30mg niacinu pro správný energetický metabolismus buněk
  • 25mg vitamínu B6, který je nezbytný pro správný metabolismus aminokyselin
  • 20mg kapsaicinu pro optimální spalování tuků, správnou cirkulaci krve a dobré fungování metabolismu
  • 10mg synefrinu pro maximální termogenní efekt

Pokud jste výše zmíněné složky prošli bedlivě, jistě mi dáte za pravdu, že víc už se toho do Aggressive Pre snad ani vlézt nemohlo. Tento nakopávač tedy působí naprosto suverénně a troufám si tvrdit, že obdobně nabitý doplněk byste hledali jen horko těžko.

Je lepší volbou než Serious Pre?
Přestože se to jeví jako jednoduchá otázka, srovnání Aggressive Pre a Serious Pre zase tak triviální není. Primárně totiž záleží na vašem cíli. Serious Pre je úplně bez stimulantů. A to je obrovská výhoda. Dostanete se kvůli pozměněnému dennímu režimu do fitka až pozdě a nechcete nic, co by ovlivnilo vaše pozdější usínání? Serious Pre je jasná volba.
Hledáte ale doplněk, kde bude mimo těchtýž ověřených a funkčních surovin ještě trocha kofeinu a extraktu ze zeleného čaje pro povzbuzení? Pak sáhněte raději po Aggressive Pre. Jiný významný rozdíl v obou suplementech nejspíš nenajdete, protože cena je naprosto totožná.

Aggressive Pre vs. Serious Pre

Příprava bez jakýchkoliv obtíží

Dávku Aggressive Pre, která představuje 7 zarovnaných odměrek, jsem rozpustil ve 450-500ml vody a párkrát protřepal pomocí šejkru.

Předtréninkovka se rozpustila bez jakýchkoliv problémů, ovšem na dně sklenice se usadilo pár nerozpustitelných částic, které jsou pro nakopávače typické. Nebylo to ale v žádném případě závažné, stačilo sklenicí párkrát zakroužit a usazenou část jste byli schopni bez problémů vypít.

Prom-IN Aggressive Pre nakopávač

Velmi intenzivní chuť

Jak je u našich recenzí zvykem, snažíme se doplňky zkoušet ve více příchutích, aby bylo možné srovnávat nejen s konkurencí, ale i mezi sebou navzájem. V případě Aggressive Pre jsme vyzkoušeli všechny tři dostupné příchutě a společné mají jediné. Jsou velmi intenzivní a k tomu, abyste dosáhli příjemné chuti, je zapotřebí použít minimálně 500ml vody. Detailní hodnocení příchutí rozmíchaných v půllitru vody vypadá tedy takto:

  • Ovocný punč (10/10) je vlastně jediná příchuť, která je pouze u Aggressive Pre a nikoliv u Serious Pre. Musím se přiznat, že tohle je to nejlepší, co Aggressive Pre nabízí. Ovocný punč chutná jako multivitamínový džus a není z něj vůbec patrná intenzivní a štiplavá chuť, která u předešlých variant může ledaskomu vadit. Chuť je plná, při použití půllitru vody je sladká jen minimálně a nemá žádné štiplavé dozvuky. Velmi dobře se pije, pro mě osobně je ovocný punč jakýmsi rituálem před tréninkem a ani po dobrání celého balením mě nepřešla chuť. Dávám jí tedy 10 bodů z 10 možných.
  • Příchuť Citron (9.5/10) a máta je velmi dobrou a osvěžující příchutí, kterou bych každému doporučil. Chuť máty z produktu zaregistrujete pouze minimálně, ale citron je velmi osvěžující, nepůsobí uměle a ani není chuť tak šíleně intenzivní. Když nakopávač pijete, prolíná se v puse sladkokyselá chuť citronu, kterou jsem si já osobně zamiloval. Pokud vám tedy citron nevadí, považuji tuto variantu za víc než vhodnou a dávám jí 9,5 bodů z 10.
  • Ananas (7/10) mě osobně zaujal asi nejméně a navíc se mi velmi rychle přepil. Chuť je opravdu extrémně intenzivní, musel jsem používat alespoň 600ml vody, jinak se vůbec nedal vypít. Možná na můj vkus působí i trošku uměle, ale to je spíše subjektivní pohled, protože někomu přesně tento typ příchutí vyhovuje. Pro milovníky ananasu dobrá volba, jinak ale nedoporučuji. Dávám této příchuti 7 bodů z 10 možných.

Agresivní pálení uší i brutální napumpování celý trénink

Zhruba 20 minut po dopití celé dávky Aggressive Pre jsem začal pociťovat ono známé pálení uší, které je zapřičiněné přítomností beta alaninu. Po chvíli se k tomu přidalo i jemné nabuzení a já se začínal na trénink opravdu těšit. Již při rozcvičování bylo patrné pořádné napumpování, které trvalo po celou dobu tréninku. Bohužel ono pálení uší vymizelo zhruba po 40 minutách tréninku, nicméně to neznamená, že by nakopávač přestal fungovat.

Prom-IN Aggressive Pre nakopávač

Naprosto odpovídající cena

Pokud si koupíte celé balení Aggressive Pre, jedna dávka vás vyjde na nějakých 29 Kč. Pokud produkty od společnosti Prom-IN nakupujete častěji, jistě víte, že tedy rozhodně nepatří k těm levnějším. Například takový Nitrox Pump Extreme, který se velmi dobře umístil v našem srovnání nejlepších nakopávačů, stojí hned o 7 Kč na dávku méně. Na druhou stranu rozhodně existují i předtréninkovky, které jsou ještě o třetinu dražší.

I když se vám cena za takovýto suplement může zdát hodně nadsazená, je nutné si uvědomit že nakopávač ani zdaleka není nezbytnou součástí suplementace sportovce a když už do něj investovat, je dobré si připlatit za kvalitu. V případě Aggressive Pre z mého pohledu zaplatíte naprosto adekvátní částku za efekt, jaký vám tato jedna dávka před tréninkem poskytne.

Tabulka cen pro Prom-IN Aggressive PRE
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Závěrem by bylo dobré Aggressive Pre nějakým způsobem zhodnotit a odpovědět na otázky vyřčené v úvodu dnešní recenze. Do tohoto nakopávače se rozhodně vyplatí investovat, je to z mého pohledu bez nadsázky jeden z nejlépe vyřešených předtréninkových produktů, jaké jsou na trhu k sehnání. Lepší než Serious Pre pro mě osobně je, protože když jsem šel cvičit jindy než večer, stejně jsem si k Serious Pre většinou dával i kávu. Nicméně záleží na vašich preferencích a denní době, kdy chodíte do posilovny. Investicí do tohoto doplňku ale rozhodně neprohloupíte.

No a to by od nás bylo pro tuto recenzi všechno. Pokud máte s Aggressive Pre nějaké zkušenosti, určitě se podělte s ostatními čtenáři v komentářích. Zároveň nám můžete psát i nejrůznější dotazy týkající se užívání tohoto doplňku, vždy vám rádi odpovíme.

Komentáře (2)

Venca
Srpen 28, 2019

Ahoj, mam dotaz a snad dostanu odpoved :)

Prvne chvalim vase clanky a videa. Totalne mi to otevrelo oci. Super prace :)

Jde mi o davkovani jednotlivych suplementu. Co kdy jak. Vim ,ze treba magnesium se s necim nesnese a tak.

Mam nasledujici doplnky - reflex nexgen,zinek forte,magnesium od reflexu,alavis,kreatin hplc od prom in ,protein od reflexu ,bcaa,tribulus.

Jde mi o to kdy co jakmv treninkovy den,v netreninkivy den. Diky moc za odezvu.

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(0)
Venca
Září 3, 2019

Tak dik

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)