Suplementy

Nejdůležitější suplementy, které nepoloží váš rozpočet!

Suplementy někdy dokáží člověku udělat solidní čáru přes rozpočet. Pokud jste například student nebo si zkrátka nemůžete dovolit utrácet za doplňky stravy moc peněz, může se stát, že se musíte kvůli vysoké ceně těch nejlepších produktů uchýlit k levnějším a zároveň méně kvalitním alternativám. V tomto článku se proto podíváme na několik vysoce kvalitních a užitečných suplementů, za které ale neutratíte zbytečně moc peněz. Představíme si tedy ty nejlepší suplementy v poměru cena/výkon, do kterých se vyplatí investovat, i když máte omezený rozpočet.

Bez kvalitního proteinu to nepůjde

Syrovátkový protein je první suplement, po kterém sáhne většina sportovců. Pokud berete cvičení ve fitku aspoň trochu vážně, z proteinu se stává v podstatě nezbytnost. Tahle sranda se ale občas dokáže pěkně prodražit. Naštěstí je možné najít velmi spolehlivý protein tzv. za hubičku. V recenzi na Namaximum WPC 80 CFM jsme došli k tomu, že se sice nejedná o ten nejlepší protein na trhu, ale v poměru cena/výkon si vede opravdu perfektně. Pokud vám jde především o nízkou cenu, jedná se o tu nejlepší možnou volbu.

Pokud si však sice chcete ušetřit, ale zároveň nenecháváte nic náhodě a potrpíte si na kvalitě, nabízí se Prom-IN CFM Pure Performance (recenze). Ten se umístil na první příčce našeho žebříčku nejlepších syrovátkových proteinů, přesto je možné ho pořídit za poměrně nízkou cenu s perfektním poměrem ceny a kvality.

Zapomenout nesmíme ani na MyProtein Impact Whey, který si rovněž vedl velmi dobře v našem srovnání. S 42% slevovým kódem na produkty značky MyProtein navíc při jeho ušetříte ještě více! Více zjistíte v naší webové sekci Slevové kupóny

Pořádné nakopnutí za pár korun

Není divu, že předtréninkové nakopávače patří mezi nejpopulárnější suplementy mezi silovými sportovci. Pořádná předtréninkovka dokáže z běžného tréninku udělat absolutní peklo. Naštěstí i v této kategorii suplementů platí, že za málo peněz se dá sehnat hodně muziky. Tím nejlepším příkladem je Mutant Madness (recenze). Ten disponuje velmi solidním složením, ve kterém nechybí ty nejdůležitější látky, ale především nabízí opravdu provotřídní efekt. To vše asi za třetinovou cenu za jednu dávku ve srovnání s předními produkty na trhu.

Zajímavou volbou může být také GymBeam Thor (recenze). Ten sice neposkytuje tak silný efekt, disponuje ale vcelku kvalitním složením a za velmi příjemnou nabízí také vynikající příchutě. Další zajímavé produkty najdete v našem srovnání nejlepších nakopávačů.

Nezapomínejte na klouby

Komplexní silové cviky mohou zejména v případě nedodržení správné techniky působit nepříznive na klouby. Je proto dobré i preventivně myslet na jejich výživu. Přestože ty nejlepší kloubní výživy na trhu stojí poměrně dost peněz, existují i spolehlivé levnější alternativy. Tou nejlepší je Extrifit Gela 1000. Svým složením se sice nemůže rovnat produktům z předních příček našeho žebříčku nejlepších kloubních výživ, přesto však funguje jako velmi účinná prevence proti bolestem.

Alternativou může být Prom-in Gelatine+, který vychází v přepočtu na jednu dávku ještě o něco lépe. Co se týče výsledného efektu, je na tom ale pro změnu o něco málo hůře. Oba produkty ale nabízí za danou cenu velmi dobrý výkon a pokud se nepotýkáte s nějakými výraznými bolestmi kloubů, poslouží vám více než dobře.

Vitamíny a minerály jsou základ suplementace

Kvalitní vitamíny a minerály by měly být součástí každého jídelníčku. Jak už tomu tak bývá, siloví sportovci mají na své tělo podstatně vyšší nároky než běžná populace a často potřebují tyto látky doplnit i z jiných zdrojů. Jaké produkty se vyplatí vyzkoušet, pokud máte omezený rozpočet? My doporučujeme Survival Multivitamin Fair Power, který se umístil v našem srovnání nejlepších multivitamínů. V přepočtu na jednu dávku totiž vychází extrémně levně, přestože obsahuje všechny důležité vitamíny ve zcela dostatečném množství.

Druhou možností je Prom-IN Vita Solution (recenze). Ten sice vychází o něco dráže, v poměru ceny a kvality ale téměř nemá konkurenci a v porovnání s multivitamínem od značky Survival se se jedná o mnohem kvalitnější produkt. V našem srovnání se umístil na druhém místě, což hovoří samo za sebe.

Kromě multivitamínu je potřeba myslet také na minerály. Tím nejdůležitějším je nepochybně hořčík. Ten má pro silové sportovce nespočet důležitých benefitů a jeho suplementaci se nevyplácí podcenit. Jedničkou v našem žebříčku nejlepších hořčíků je Reflex Albion Magnesium, který vyjde pouze na 2 koruny za jednu dávku. Za zmínku stojí také Vilgain Hořčík, který si rovněž drží výborný poměr ceny a kvality.

Nejlepší kreatin za přijatelnou cenu

Mezi nejpopulárnější suplementy patří také kreatin. Na trhu přitom existuje nespočet produktů, které se svým složením mohou dost lišit. Najít ten správný proto může být poměrně náročné. Vynikající poměr ceny a kvality nabízí Extrifit Creatine Creapure, který se výborně umístil v našem srovnání nejlepších kreatinů. Za velmi přijatelnou cenu poskytuje výborný efekt, který může konkurovat i těm nejlepším produktům na trhu.

O něco levnější variantou je Vilgain Creatine, který v nové práškové verzi vychází mnohem lépe než stará verze ve formě kapslí. Výsledný poměr ceny a kvality je proto ještě lepší než dřív.

Pár slov závěrem

Sehnat kvalitní suplementy za přijatelnou cenu nemusí být tak těžké, jak se může na první pohled zdát. Mějte ale na paměti, že investovat do nekvalitních produktů se zkrátka nikdy nevyplatí. I pokud máte omezený rozpočet, vždy hleďte na to, jestli vámi vybraný produkt disponuje kvalitním složením. V opačném případě byste totiž v konečném důsledku nic neušetřili, protože daný produkt by stejně neměl žádný pořádný efekt. Pokud hledáte suplement z kategorie, kterou jsme v tomto článku nepokryli, můžete najít inspiraci v našich žebříčcích všech možných suplementů, ve kterých hledíme mimo jiné k ceně všech produktů. A pokud si přesto nebudete vědět rady, neváhejte se na nás obrátit v komentářích pod článkem.

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.