GymBeam Thor Vitargo – Jak účinný je jeden z nejlevnějších nakopáváčů? (Recenze)

Naposledy upraveno: 7. února 2020

Pokud pravidelně čtete naše recenze, jistě víte, že produktům od společností jako je GymBeam příliš velkou pozornost nevěnujeme. Popravdě je to i kvůli tomu, že jsme před časem testovali jejich protein Zeus, u něhož se později zjistilo, že obsahuje mnohem méně bílkovin než výrobce deklaroval.

Když jsme ale připravovali naše komplexní hodnocení nejlepších předtréninkových doplňků, Thorovi jsme se nevyhnuli. Jak funguje? A co poměr ceny a kvality? Je alespoň jeho chuť obstojná? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Thor Vitargo
Publikováno: 7. února 2020
Upraveno: 7. února 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Rozpustnost
9.5/10
Chuť
9.0/10
Složení
7.7/10
Efekt
7.1/10
Cena
9.4/10
Celkové hodnocení
8.5
z 10 bodů

Na úvod zbývá dodat snad už jen to, že tento nakopáváč jsme testovali také do naší videorecenze předtréninkových stimulantů, tudíž pokud vás zajímá srovnání s ostatními produkty, určitě se na video podívejte.

Složení, které nepotěší, ale ani neurazí

Když se dívám na složení Thora Fuel+ Vitargo, jsou mé pocity značně smíšené. Samotné Vitargo je jakýsi sacharid, který slouží jako energetický zdroj doplňující glykogen. Zajímavá myšlenka. Každopádně když se podíváte na některé konkurenční weby, seženete 2000g tohoto patentovaného sacharidu za necelých 750 Kč. Ať se snažím sebevíc, připadá mi použití této látky jako zpusob, jak zaplnit místo ve složení a zároveň neutrácet zbytečně peníze. I když jsem Vitargo v tomto doplňku vyzkoušel poprvé, žádný extrémní efekt jsem při své skladbě tréninku nezaznamenal. Jinak jsou ale použité suroviny kvalitní, a proto si je můžeme rozebrat podrobněji:

  • 4000mg beta alaninu pro podporu svalové vytrvalosti a výdrže
  • 2600mg citrulin DL-malátu 1:1 pro zvýšenou tvorbu energie, větší vytrvalost a oddálení únavy
  • 1400mg A-AKG pro zvýšení produkce oxidu dusného
  • 700mg taurinu pro lepší výkonnost a podporu regenerace
  • 400mg glycerol monostearátu pro zvýšení objemu extracelulárních tekutin
  • 300mg hořkého pomeranče pro lepší funkci metabolismu
  • 300mg kofeinu pro pozitivní stimulaci CNS
  • 200mg sibiřského ženšenu pro lepší odolnost a činnost CNS
  • 70mg niacinu pro lepší pohyblivost kloubů

Thor očividně sází především na složky, které se nějak projevují navenek. Kofein způsobí pocení, beta alanin svědění uší. Efekt citrulinu takto agresivně nepocítíte, ale přesto má opodstatnění. Z mého pohledu se tedy jedná o složení, které ani neurazí, ani nepotěší.

Thor Vitargo - složení

Ve srovnání s konkurencí značně pokulhávající efekt

Ačkoliv jsem vyzkoušel desítky nakopávačů, u většiny z nich nějaký ten efekt zaregistruji. U Thora bylo napumpování jen opravdu minimální. Pravděpodobně díky kombinaci účinných látek s Vitargem jsem na tréninku zaregistroval větší žilnatost, ale že by mi nějak pomohl maximalizovat mé tréninkové úsilí se rozhodne říct nedá.

Samozřejmě jsem pocítil pálení uší a díky velkému množství kofeinu jsem se i dost potil, ale bohužel to je asi tak všechno. Kdybych měl srovnat napumpování při použití takového Serious Pre a Thora, je to jako porovnání nenaturálního a naturálního cvičence.

Thor Vitargo - efekt

Multivitamínový džus bez kalorií

Kdybych měl popsat chuť Thora jen ve čtyřech slovech, pravděpodobně bych řekl, že je to multivitamínový džus bez kalorií. Vyzkoušel jsem totiž variantu Mango a maracuja a musím se přiznat, že po chuťové stránce to byl jeden z nejlepších doplňků, jaké jsem kdy vůbec ochutnal.

Vůně je sice trochu umělá, ale chuťově není doplněk přeplácaný, zbytečně sladký a dokonce ani nepůsobí jakkoliv uměle. Rozhodně je to příjemná změna oproti doplňkům typu Aggressive Pre, které jsou velmi intenzivní a štiplavé a je proto potřeba použít větší množství vody. Variantu Mango a maracuja tedy hodnotím hned 9 body z 10 možných.

Thor Vitargo - chuť

Cenově jeden z nejpříjemnějších doplňků na trhu

Jestli je kromě dobré chuti ještě něco, co musím na Thorovi ocenit, je to určitě skvělá cena. Vzhledem k tomu, že celé 600g balení vyjde na nějakých 399 Kč, odpovídá jedna dávka zhruba 13 Kč.

V porovnání s takovým Agrezzem, který se stal vítězem našeho velkého srovnání, je to cena zhruba 3x nižší, což dělá z Thora opravdu ideální doplněk pokud jde o poměr ceny a kvality. Jestli tedy patříte například mezi studenty, kteří nechtějí investovat těžce vydřené peníze do suplementů, je Thor velmi dobrý kompromis.

Tabulka cen pro Thor Vitargo
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Thor Vitargo - cena

Závěrečné zhodnocení

Složení má podle mého názoru, jak jste pravděpodobně čekali, jisté mouchy a myslím si, že se najde celá řada doplňků, které jsou mnohem a mnohem lepší. Rovněž efekt nebyl kdo ví jaký, na druhou stranu když vezmete v úvahu, že je to nakopávač za 13 Kč, je účinnost více než dobrá.

V konečném důsledku je to tedy suplement, na kterém si pochutnáte, nezruinuje váš rozpočet a nějaký ten pozitivní efekt přeci jen zaznamenáte. Pro studenty jasná volba, ale pro ty z vás, kteří chtějí z tréninku vymáčknout maximum, určitě existují i varianty lepší.

Náš tip: Podívejte se na výběr nejlepších nakopávačů na trhu!

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.