Blood Storm – Předtréninkovka s bouřlivým efektem, nebo zbytečná investice? (Recenze)

Naposledy upraveno: 4. listopadu 2019

Téměř pod každou recenzí, kterou na našem YouTube kanále zveřejníme, se nás ptáte na náš názor na doplňky od německé značky BigZone. A přestože se vašim přáním snažíme vždy vyhovět, pro obrovské množství doplňků měly některé suplementy zkrátka přednost.

Konečně jsme se ale dostali také k tomuto výrobci a jako první jsme si vzali na paškál Blood Storm, tedy předtréninkový suplement této značky. A jak jsme byli spokojeni? To se dozvíte v tomto hodnocení.

Big Zone Blood Storm
Publikováno: 4. listopadu 2019
Upraveno: 4. listopadu 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Rozpustnost
9.8/10
Chuť
8.9/10
Složení
8.7/10
Cena
7.7/10
Efekt
9.2/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě dodat, že tento předtréninkový doplněk je zcela bez stimulantů, a proto ho můžete užívat i v případě, že trénujete až v pozdních večerních hodinách.

Nadupané složení s drobným mínusem

Jak již bývá pro naše recenze typické, ze všeho nejdřív se zaměříme na složení. To je právě to, co nás na Blood Stormu zaujalo. Obsahuje velmi zajímavé a účinné suroviny, kterým se mnoho konkurenčních výrobců vyhýbá. Konkrétně ve složení najdete:

  • L-citrulin, což je jeden z nejlepších a nejúčinnějších doplňků na zlepšení prokrvení při tréninku. V Blood Storm navíc představuje až 50% celého suplementu, protože ve 20g hardcore dávce je ho neuvěřitelných 10g.
  • L-arginin HCl je podle mého názoru poněkud zbytečná složka, protože v dnešní době je všeobecně známé, že citrulin je mnohem účinnější, což bylo předmětem jednoho z našich starších článků.
  • L-betain HCl, který přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu, zlepšuje využití živin a napomáhá celkovému metabolismu bílkovin.
  • L-ornitin HCl, který velmi účinně pomáhá uvolňovat anabolické hormony a zlepšuje proteosyntézu.
  • Extrakt z červené řepy, který je jedním z nejlepších možných produktů na zlepšení prokrvení a žilnatosti při tréninku.
  • Resveratrol, který je stále poměrně kontroverzní látkou, ale přisuzují se mu dobré antioxidační efekty i možný pozitivní vliv na celou řadu onemocnění.
  • L-norvalin, což je aminokyselina maximalizující produkci NO. Kvůli své ceně je však velmi často nahrazován jinými surovinami a přestože v USA je tato látka naprosto běžná, u nás ji používá minimum výrobců.
  • Piperine, který zlepšuje absorpci ostatních látek až o 3000%.

Pokud jde o složení, kromě lehce nadbytečného argininu mi v tomto produktu chybí ještě beta alanin, který díky mravenčení končetin a pálení uší (i když to je naprosto vedlejší efekt) má u mě pozitivní vliv na psychické naladění na trénink. Jinak ale nemám co vytknout, obzvláště dobrými surovinami je norvalin a extrakt z červené řepy, což nejsou úplně běžné suroviny, ale mají své opodstatnění.

Big Zone Blood Storm složení

Intenzivní chuť, která ale nemusí vyhovovat každému

Jak již nadpis tohoto odstavce napovídá, chuť předtréninkovky Blood Storm byla velmi intenzivní. Já jsem vyzkoušel malinovou příchuť a jistá kyselost byla patrná i při použití 400ml vody, tedy horní hranice doporučované výrobcem. A musím říct, že po chuťové stránce se jedná o daleko lepší volbu, než třeba Serious Pre, které je rovněž zcela bez stimulantů.

Maliny jsou z doplňku opravdu patrné a i přes nepříliš realistickou barvu nepůsobí nějak přehnaně uměle. Musím se tedy přiznat, že po dlouhé době je pro mě nějaký suplement zároveň i chuťovým zážitkem, který rozhodně doporučuji.

Big Zone Blood Storm chuť

Velmi snadná příprava i bez šejkru

Jestli je potřeba na Blood Storm něco vyzdvihnout, je to bezproblémová rozpustnost. Při přípravě jsem použil zhruba 400ml vody a do sklenice s ní jsem vysypal celou odměrku Blood Storm. Pak už stačilo pouze lžičkou párkrát zamíchat a předtréninkovka se bez jakýchkoliv problémů rozpustila.

Nutné je dodat i to, že narozdíl od většiny ostatních předtréninkových suplementů, které jsem vyzkoušel, Blood Storm neměl tendence znovu sedimentovat na dně. Příprava je tedy extrémně snadná, což oceníte především v případech, kdy do fitka nechcete nosit šejkr.

Big Zone Blood Storm příprava

Efekt, kterému k dokonalosti něco chybí

Většina lidí má tendenci účinky předtréninkovky nesmyslně hodnotit podle toho, jak moc "nakopnou." Za to jsou samozřejmě zodpovědné stimulanty, jejichž používání je ale relativně kontraproduktivní (už jen kvůli tomu, že působí vasokonstrikčně, a tudíž paradoxně omezují průtok krve do svalu). Pokud zvolíte nakopávač bez stimulantů, tento efekt zcela odpadá. A jinak tomu není ani u Blood Storm. Díky neuvěřitelným 10g citrulinu v hardcore dávce zažijete na tréninku opravdu masivní prokrvení a extrakt z červené řepy způsobí takovou žilnatost, že se nestačíte divit.

Jenže co mi v produktu opravdu chybělo, byl beta alanin. Nejen proto, že se jedná o skutečně funkční doplněk, ale především kvůli příjemnému pocitu mravenčení a pálení uší. Po vypití tohoto doplňku jsem se cítil zhruba tak, jako kdybych vypil sklenici čisté vody. Vše se samozřejmě změnilo s prvním chycením činky. Nic to ale nemění na tom, že třeba ono pálení uší po psychické stránce lehce povzbudilo a hned se mi trénovalo líp. Pokud by Blood Storm obsahoval beta alanin, není mu co vytknout.

Big Zone Blood Storm efekt

Bohužel opravdu vysoká cena, která většinu cvičenců odradí

Pokud se chcete držet běžného dávkování, které výrobce stanovuje, vyjde vás jedna dávka na poměrně příjemných 21 Kč. Pokud ale chcete používat „Hardcore dávku,“ tedy 20g, vyjde vás předtréninkovka na dvojnásobek, což už je podstatně horší. 42 Kč je cena, za kterou je k dostání například Agrezz, vítěz našeho testování nejlepších nakopávačů se stimulanty. Naprostá většina konkurenčních doplňků je ale podstatně levnější a přitom disponují stejným, ne -li lepším efektem.

Tabulka cen pro Big Zone Blood Storm
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Big Zone Blood Storm cena

Závěrečné zhodnocení

Můj celkový dojem z této předtréninkovky je značně smíšený. Na jednu stranu samozřejmě velmi oceňuji absenci stimulantů, která je pro mě poslední dobou opravdu klíčová, stejně tak se mi líbí, že tento suplement opravdu zlepšuje například prokrvení či žilnatost na tréninku.

Na stranu druhou mi zde ale chybí několikrát zmíněný beta alanin, který kromě toho, že je skutečně efektivní v mnoha ohledech také pomůže psychické stránce, když cítíte ono pověstné pálení uší. Abych to shrnul, Blood Storm je podle mého názoru velmi dobrá volba, obzvlášť pokud si můžete připlatit za Hardcore dávku, nicméně stále není tak dobrý jako můj oblíbený Serious Pre.

A co vy? Máte s tímto doplňkem nějaké zkušenosti? Neváhejte se o ně podělit v komentářích, kam také můžete směřovat případné dotazy.

Komentáře (4)

JS
Listopad 4, 2019

Vezměte si do hledáčku produkty od 5% - líbila se mi filozofie Riche, už nějaký ten čas produkty užívám a jsem maximálně spokojený. Zajímalo by mě srovnání s konkurencí.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Luboš
Listopad 4, 2019

Mě teda dost zaujal Applied Nutrition Pump .Jak bude možnost ,tak vyzkouším .U 5% Nutrition se mi nelibí briliantní modř a červeň allura .Dával bych si na to pozor :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jaromír
Listopad 5, 2019

Zdravím Mirku,

slyšel jsem, že úplně nejlepší by bylo odjet trénink bez jakýkoliv nakopačů. Jak se na to dívate Vy? Selským rozumeme řečeno, na trénink bych měl jít s tím, že se na něj těším a ne, že mě do něj něco musí nakopnout.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Listopad 5, 2019

Dobrý den Jaromíre,

Úvaha selským rozumem se může jevit jako správná. Skutečně nakopávač není nějaký nezbytný doplněk, bez kterého by to nešlo. Já sám třeba po závodech vždy používám nějaký čas třeba pouze zelený čaj. Udělám si před tréninkem chvilku, kdy neřeším práci, školu a nic a prostě jen v klidu piju čaj a díky tomu se dobře psychicky připravím na trénink. Každý má ale něco, co mu vyhovuje :)

O tom, zda by byl trénink bez nakopávačů nejlepší se dá polemizovat. Já úplně přestal používat stimulanty (maximálně na některé ranní tréninky výjimečně používám Agrezz), protože jejich suplementace není moc vhodná. Blood Storm ale, podobně jako mnoho dalších doplňků, neobsahuje stimulanty. To znamená, že má pouze pozitivní efekty- zlepší prokrvení svalů a přívod živin do nich, zajistí hormonální optimalizaci z dlouhodobého hlediska a mnoho dalšího. A hodně opomíjený je i fakt, že nakopávače byly původně určené sypačům, kteří se mimo cyklus nedokázaly napumpovat :D Jistě tahle problematika má mnohem více pohledů, takže abych to shrnul- nezbytné doplňky před tréninkem určitě nejsou, pokud chcete maximalizovat výsledky, neuškodí vám. :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)