Czech Virus Pure Elite CFM – Protein s nejlepším složením na trhu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. března 2019

Pure Elite CFM byl jedním z prvních produktů, které dnes již všem dobře známá firma Czech Virus uvedla na trh. Za dobu své existence se tento protein dostal do mnoha různých recenzí a hodnocení, mimo jiné i do našeho žebříčku syrovátkových proteinů a všechny zkušenosti ostatních uživatelů byly veskrze pozitivní.

V dnešní recenzi se ale protein pokusíme rozebrat do poslední součástky. Vyplatí se do něj tedy investovat? Je podle nás skutečně tak dobrý, jak tvrdí ostatní recenze? Která příchuť nás zaujala a která zklamala? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi. 

Czech Virus Pure Elite CFM
Publikováno: 6. března 2019
Upraveno: 6. března 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
7.8/10
Rozpustnost
9.8/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

I když protein Pure Elite CFM prošel opravdu mnoha různými recenzemi, my se pokusíme tento suplement zachytit co nejobjektivněji a nejkomplexněji, aby každý potenciální zájemce věděl, zda se do něj vyplatí investovat či nikoliv. Pojďme se tedy podívat, jak protein splňoval jednotlivá kritéria.

Hlavní výhody: 

  • Skvělé složení
  • Perfektní stravitelnost i rozpustnost
  • Až 24g bílkovin v jedné dávce
  • Obsahuje mix prebiotik a probiotik
  • Díky komplexu 5 enzymů je zaručena maximální vstřebatelnost
  • Je dostupný ve třech různých příchutích 

Složení, jaké na trhu jen těžko hledá konkurenci

Největším benefitem proteinu Pure Elite CFM je jeho složení. Nejedná se totiž o klasický koncentrát, nýbrž o kombinaci syrovátkového koncentrátu, který tvoří 90% bílkovin produktu a syrovátkového izolátu, který je zde zastoupen z 10%. Tato směs je dále obohacena o probiotika a prebiotika, která jsou důležitými komponenty ve zdraví střev i správném fungování imunitního systému. Najdete zde i komplex 5 enzymů, tudíž je zaručena opravdu maximální vstřebatelnost.  

NÁŠ TIP!
Pokud hledáte opravdu kvalitní protein s obsahem hned sedmi trávicích enzymů, rozhodně vyzkoušejte Probio7 od Czech Virusu. U nás na webu si můžete přečíst i celou recenzi tohoto produktu.

Czech Virus Pure Elite CFM složení

Snadná příprava díky perfektní rozpustnosti 

Jednou z hlavních výhod Pure Ellite CFM je i perfektní rozpustnost. Jednu odměrku proteinu stačí vysypat do šejkru, smíchat ji s 200 - 250ml studené vody, párkrát zatřepat a chutný proteinový shake je na světě. Vzhledem k nepříliš výrazné chuti proteinu doporučuji množství vody spíše ubrat, pokud máte rádi intenzivnější příchutě. Jestli naopak chcete, aby protein nebyl vůbec sladký a měl pouze náznak deklarované příchutě, můžete použít vody více.

Czech Virus Pure Elite CFM rozpustnost

Kdy je ideální čas na Pure Elite CFM?

Vzhledem k tomu, že Pure Elite CFM poskytuje snadno vstřebatelné bílkoviny, je ideální ho užívat po tréninku. Tělu tím dodáte nutrienty potřebné k opravě poškozených svalových vláken a následnému svalovému růstu. Tento protein ale můžete používat i kdykoliv během dne, hodí se i do mnohých receptů, například do proteinových kakaových donutů.

Nejlepší příchuť? Jednoznačně vanilka!

Protein je dostupný hned ve třech různých příchutích:

  • vanilka, kterou jsem si oblíbil asi nejvíce. Nebyla příliš sladká a pití proteinu s ledem pro mě bylo opravdovým chuťovým zážitkem.Vanilku proto hodnotím 9,7 body z 10.
  • čokoláda, která se mi zdála ve srovnání s vanilkou o poznání více umělá a poněkud nevýrazná. Dávám jí proto 8 z 10 bodů 
  • kokos, který mi připadal extrémně sladký ve srovnání s předešlými příchutěmi. Na druhou stranu jsem ale při pití měl skutečně pocit, že piji něco s obsahem kokosu, ne jen nějaký chemický koktejl. Kokos proto hodnotím 9 body. 

Jelikož je chuť značně individuálním parametrem, rozhodně není můj názor příliš směrodatný. Pokud bych se ale měl znovu rozhodnout pro nákup jedné příchutě, byla by to jednoznačně vanilka. Jedná se sice o naprosto obyčejnou příchuť, ale za to budete mít téměř 100% jistotu, že vám bude chutnat.

Czech Virus Pure Elite CFM příchutě

Naprosto odpovídající cena

Cenou Pure Elite CFM se nejspíše nebudeme v této recenzi příliš zdržovat. Bohatě postačí zmínit, že při koupi 2,25kg balení zaplatíte za jednu dávku 15 Kč, při koupi kilového balení pak necelých 20 Kč. Jedná se o naprosto odpovídající cenu za protein této kvality. Samozřejmě jsou k dostání i levnější proteiny, například CFM Evolution, vítěz našeho nezávislého testování syrovátkových proteinů, ale podstatná část kvalitní produktů je také o mnoho dražší.

Tabulka cen pro Czech Virus Pure Elite CFM
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Czech Virus Pure Elite CFM cena

Závěrečné zhodnocení 

Pure Elite CFM hodnotím velmi kladně. Překvapil mě totiž nejen svým složením, ale také příjemnou rozpustností a bezproblémovou stravitelností. Za drobnou nevýhodu považuji chuť kokosové a čokoládové varianty, ale na druhou stranu to není nic, co by se nedalo nějak překousnout. 

Jestli hledáte opravdu vynikající protein v poměru ceny a kvality, je pro vás Pure Elite CFM jasná volba. Pokud hledáte levnější alternativu, můžete zvolit například výše zmíněný CFM Evolution, o kterém máme na webu také celou recenzi.

Komentáře (2)

David
Březen 13, 2019

Dobrý den,

Upřímně nechápu, proč máte prolinkované dvě recencenze, které si částečně protiřečí?

https://www.svetfitness.cz/nejlepsi-syrovatkove-proteiny/

“Nevýhody:

Dostupnost pouze ve 3 příchutích

Hodně nadsazená cena”

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-1)
Jan Malý
Březen 14, 2019

Ahoj Davide,

v čem si recenze protiřečí? I zde jsme zmínili, že Pure Elite nepatří k těm nejlevnějším, stejně tak jsme zmínili dostupnost pouze ve 3 příchutích, což není zrovna největší výběr.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)