Czech Virus Pure Elite CFM – Protein s nejlepším složením na trhu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 21. listopadu 2022

Pure Elite CFM byl jedním z prvních produktů, které dnes již všem dobře známá firma Czech Virus uvedla na trh. Za dobu své existence se tento protein dostal do mnoha různých recenzí a hodnocení, mimo jiné i do našeho žebříčku syrovátkových proteinů a všechny zkušenosti ostatních uživatelů byly veskrze pozitivní.

V dnešní recenzi se ale protein pokusíme rozebrat do poslední součástky. Vyplatí se do něj tedy investovat? Je podle nás skutečně tak dobrý, jak tvrdí ostatní recenze? Která příchuť nás zaujala a která zklamala? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi. 

Czech Virus Pure Elite CFM
Publikováno: 6. března 2019
Upraveno: 21. listopadu 2022
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
9.5/10
Rozpustnost
9.8/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
9.3/10
Celkové hodnocení
9.7
z 10 bodů
Tabulka cen pro Czech Virus Pure Elite CFM
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  1699 Kč
Cena:  1405 Kč
Cena:  1856 Kč
1800 Kč s kupónem

I když protein Pure Elite CFM prošel opravdu mnoha různými recenzemi, my se pokusíme tento suplement zachytit co nejobjektivněji a nejkomplexněji, aby každý potenciální zájemce věděl, zda se do něj vyplatí investovat či nikoliv. Pojďme se tedy podívat, jak protein splňoval jednotlivá kritéria.

Hlavní výhody: 

  • Skvělé složení
  • Perfektní stravitelnost i rozpustnost
  • Až 24g bílkovin v jedné dávce
  • Obsahuje mix prebiotik a probiotik
  • Díky komplexu 5 enzymů je zaručena maximální vstřebatelnost
  • Je dostupný ve třech různých příchutích 

Složení, jaké na trhu jen těžko hledá konkurenci

Největším benefitem proteinu Pure Elite CFM je jeho složení. Nejedná se totiž o klasický koncentrát, nýbrž o kombinaci syrovátkového koncentrátu, který tvoří 90% bílkovin produktu a syrovátkového izolátu, který je zde zastoupen z 10%. Tato směs je dále obohacena o probiotika a prebiotika, která jsou důležitými komponenty ve zdraví střev i správném fungování imunitního systému. Najdete zde i komplex 5 enzymů, tudíž je zaručena opravdu maximální vstřebatelnost.  

NÁŠ TIP!
Pokud hledáte opravdu kvalitní protein s obsahem hned sedmi trávicích enzymů, rozhodně vyzkoušejte Probio7 od Czech Virusu. U nás na webu si můžete přečíst i celou recenzi tohoto produktu.
Czech Virus Pure Elite CFM složení
Pokud jde o složení Pure Elite CFM, není mu co vytknout.

Snadná příprava díky perfektní rozpustnosti 

Jednou z hlavních výhod Pure Ellite CFM je i perfektní rozpustnost. Jednu odměrku proteinu stačí vysypat do šejkru, smíchat ji s 200 - 250ml studené vody, párkrát zatřepat a chutný proteinový shake je na světě. Vzhledem k nepříliš výrazné chuti proteinu doporučuji množství vody spíše ubrat, pokud máte rádi intenzivnější příchutě. Jestli naopak chcete, aby protein nebyl vůbec sladký a měl pouze náznak deklarované příchutě, můžete použít vody více.

Czech Virus Pure Elite CFM priprava
Není nic otravnějšího, než když vám v proteinu i po důkladném protřepání v šejkru zůstanou hrudky. To se vám ale s tímto proteinem určitě nestane.

Kde koupit nejlevněji

Kdy je ideální čas na Pure Elite CFM?

Vzhledem k tomu, že Pure Elite CFM poskytuje snadno vstřebatelné bílkoviny, je ideální ho užívat po tréninku. Tělu tím dodáte nutrienty potřebné k opravě poškozených svalových vláken a následnému svalovému růstu. Tento protein ale můžete používat i kdykoliv během dne, hodí se i do mnohých receptů, například do proteinových kakaových donutů.

Nejlepší příchutě? Jednoznačně vanilka a čokoláda!

Protein Pure Elite CFM je dostupný ve třech různých příchutích. Aby byla tato recenze co nejobjektivnější, rozhodl jsem se vyzkoušet všechny. A zde je mé hodnocení:

  • Čokoládová příchuť mě rozhodně zaujala ze všech příchutí nejvíce. I když jsem na čokoládové proteiny nikdy vyloženě nebyl, tenhle od Czech Virusu mi přišel naprosto přirozený, chutný a o poznání méně sladší, než zbývající dvě varianty. Rovněž musím ocenit i konzistenci, protože tento protein není ani zdaleka tak hustý, jako třeba proteiny od Extrifitu. Rozhodně si dokážu představit, že tenhle protein piji i v průběhu dne a dokáži vypít celé balení bez toho, aniž by se mi "přepil".
  • Vanilková příchuť byla poměrně sladká, místo obvyklých 300ml vody jsem musel použít ještě o 100ml více, aby mi chuťově vyhovovala. I když někteří výrobci se snaží, aby vytvořili tu nejvanilkovatější vanilku (a používají tedy spoustu dochucovadel), Czech Virus vystupuje z řady. Tahle vanilka rozhodně nepřekypuje vanilkovou příchutí, ale má z mého pohledu pouze takový náznak vanilky, nicméně přesně to mi vyhovuje a byl jsem s ní maximálně spokojený.
  • Kokosová příchuť mi také velmi vyhovovala. Stejně jako v případě vanilky jsem musel použít o 100ml vody více, než obvykle, ale z proteinu byla patrná vůně i chuť kokosu (opět ne nikterak agresivní) a pití svojí potréninkové dávky jsem si opravdu užil.
Czech Virus Pure Elite CFM příchutě
Ať už si vyberete jakoukoliv ze tří příchutí, určitě s ní budete spokojeni tak jako já.

Naprosto odpovídající cena

Cenou Pure Elite CFM se nejspíše nebudeme v této recenzi příliš zdržovat. Bohatě postačí zmínit, že při koupi 2,25kg balení zaplatíte za jednu dávku 15 Kč, při koupi kilového balení pak necelých 20 Kč. Jedná se o naprosto odpovídající cenu za protein této kvality. Samozřejmě jsou k dostání i levnější proteiny, například CFM Evolution, vítěz našeho nezávislého testování syrovátkových proteinů, ale podstatná část kvalitní produktů je také o mnoho dražší.

Tabulka cen pro Czech Virus Pure Elite CFM
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  1699 Kč
Cena:  1405 Kč
Cena:  1856 Kč
1800 Kč s kupónem
Czech Virus Pure Elite CFM cena
15 Kč za jednu dávku proteinu je naprosto skvělá cena, jakou mnohdy zaplatíte i za méně kvalitní produkty.

Závěrečné zhodnocení 

Pure Elite CFM hodnotím velmi kladně. Překvapil mě totiž nejen svým složením, ale také příjemnou rozpustností a bezproblémovou stravitelností. Za drobnou nevýhodu považuji chuť kokosové a čokoládové varianty, ale na druhou stranu to není nic, co by se nedalo nějak překousnout. 

Jestli hledáte opravdu vynikající protein v poměru ceny a kvality, je pro vás Pure Elite CFM jasná volba. Pokud hledáte levnější alternativu, můžete zvolit například výše zmíněný CFM Evolution, o kterém máme na webu také celou recenzi.

Velký test syrovátkových proteinů (VIDEO):

Diskuze (3)

David
Březen 13, 2019

Dobrý den,

Upřímně nechápu, proč máte prolinkované dvě recencenze, které si částečně protiřečí?

https://www.svetfitness.cz/nejlepsi-syrovatkove-proteiny/

“Nevýhody:

Dostupnost pouze ve 3 příchutích

Hodně nadsazená cena”

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-5)
Jan Malý
Březen 14, 2019

Ahoj Davide,

v čem si recenze protiřečí? I zde jsme zmínili, že Pure Elite nepatří k těm nejlevnějším, stejně tak jsme zmínili dostupnost pouze ve 3 příchutích, což není zrovna největší výběr.

Souhlasím(+11)
Nesouhlasím(0)
Miroslav
Březen 30, 2019

Je tento protein zcela bezlepkovy??Dekuji..

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)

Sleva 3% na tvůj nákup

Close
Slevový kód:
svetfitnesscz
(Klikni sem pro použití)
Jak použít kupón:

sleva platí na vše