Extrifit Hellgel: Účinný nakopávač přímo z pekla (Recenze)

Naposledy upraveno: 22. ledna 2019

Hellgel byl jedním z prvních nakopávačů, které jsem kdy vyzkoušel. Neměl jsem tehdy nejmenší ponětí o fungování jednotlivých účinných látek, a tak jsem celý trénink strávil s extrémním mravenčením celého těla a opravdu kvalitním napumpováním.

Od té doby se ale změnil nejen design tohoto doplňku, ale i složení prošlo jakousi revolucí. Z toho důvodu jsem se rozhodl Hellgel vyzkoušet znovu. Jaký tedy byl? Vyplatí se do něj investovat, nebo existují i lepší alternativy? To se dozvíte v dnešní recenzi.

Extrifit Hellgel
Publikováno: 15. května 2018
Upraveno: 22. ledna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Účinnost
8.9/10
Chuť
8.2/10
Vstřebatelnost
9.5/10
Složení
7.5/10
Cena
7.0/10
Celkové hodnocení
8.2
z 10 bodů

Na úvod zbývá říct snad jen to, že předtréninkové suplementy od společnosti Extrifit patří ke špičce na trhu - svědčí o tom i fakt, že se hned dva produkty této firmy (včetně Hellgelu) umístily v naší desítce nejlepších pre-workoutů. Teď už ale zpět k samotné recenzi. 

Složení sestavené pro prvotřídní prokrvení

Složení Hellgelu má sice své chyby, ale je sestavené tak, že na každém tréninku dosáhnete prvotřídního napumpování. V každém sáčku najdete přes 23g účinných látek sestavených tak, abyste ze svého tréninku dostaly maximum: 

  • 5000mg kreatinu pro lepší výdrž a větší sílu
  • 5000mg argininu AKG a l-argininu (4:1) pro maximální prokrvení a zvýšení hladiny NO
  • 3000mg beta alaninu pro příjemné mravenčení končetin a lepší sílu, energii i vytrvalost
  • 2000mg citrulin DL malátu pro maximální produkci oxidu dusného
  • 4000mg BCAA (2:1:1) pro ochranu svalové hmoty před proteokatabolizací
  • 2000mg L-glutaminu a glutaminu AKG (1:1) pro udržení dusíkové bilance v těle 
  • 2000mg taurinu pro zlepšení síly a svalové vytrvalosti 
  • 250mg extraktu ze zeleného čaje pro lepší funkci metabolismu 
  • 150mg kofeinu pro správnou koncentraci na trénink a lepší pocení

Drobnými nevýhodami, o kterých jsem mluvil o pár řádků výše, je například zbytečně vysoký obsah l-argininu a AAKG. Jak jsme podrobněji rozebírali v našem článku o citrulinu pod drobnohledem, je vždy lepší variantou než arginin. Zatímco arginin se rozloží na ornitin a kyselinu močovou dříve, než se stihne plně  absorbovat, citrulin jako takový se až později rozloží na arginin, který může být plně využit.

-

Příchutí jablko nic nezkazíte

Hellgel je bohužel dostupný pouze ve dvou příchutích - jablko a pomeranč. Pro obě dvě varianty je bohužel typická hořkost, protože většina obsažených látek je přirozeně hořká a navíc tento doplněk neobsahuje žádné jednoduché cukry ani tuky.

I když obě dvě příchutě působí silně chemicky, jablko je stále lepší volbou než pomeranč. Osobně zastávám názor, že suplementy se užívají pro efekt, ne pro chuť, takže mi extrémně nevadila. Ovšem velká část recenzentů na portálech typu Heuréka vnímá jako největší chybu právě chuť. 

Praktičnost jako největší benefit

Osobně za největší benefit Hellgelu považuji jeho praktičnost. Nemusíte s sebou nosit šejkr s vodou, prostě stačí obsah sáčku vycucnout zhruba minut před tréninkem. Další výhodou je i přesné nadávkování, nemusíte nic odměřovat ani hledat odměrku kdesi na dně pixle. A i když se to nezdá, může vám to ušetřit spoustu času. 

-

Jak na mě působil? 

Tak jako u každého nakopávače, je i efekt Hellgelu naprosto individuální. Zatímco někdo si stěžuje, že na něj vůbec nepůsobil, pro někoho to může být nejlepší možná volba. Z mého pohledu byl tento nakopávač velmi dobrý především pro svalové prokrvení, ale z hlediska stimulace měl minimální efekt.

Tomu koneckonců odpovídá i složení - většina látek je určena na zvýšení produkce oxidu dusného, ze stimulantů je zastoupený pouze taurin, extrakt ze zeleného čaje a kofein. Právě z toho důvodu si myslím, že je více než vhodné cyklovat Hellgel s jiným nakopávačem, který obsahuje více stimulantů. Díky tomu vám žádný nakopávač nepřestane fungovat a efekt bude stále dobrý. 

Naprosto přestřelená cena

Z mého pohledu je cena za tento nakopávač opravdu přehnaná. Za jednu dávku totiž zaplatíte 39 Kč. Pro vaši představu, dávka Nitrox Pump, který je sice o trošku slabší, ale obsahuje stejné účinné látky, vás vyjde na necelých 14 Kč (na tento doplněk jsme také psali samostatnou recenzi). A to v konečném důsledku udělá pořádný rozdíl. Z toho důvodu si myslím, že se investice do Hellgelu příliš navyplatí a existují i lepší alternativy. 

Tabulka cen pro Extrifit Hellgel
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Na závěr zbývá snad jen shrnout, že z hlediska svalového napumpování je Hellgel sice opravdu velmi účinný, ale ostatní aspekty už příliš dobré nejsou. Cena za něj je přestřelená a chuť pro většinu lidí není vůbec příjemná. Holt zde platí, že za praktické balení a perfektní design si musíte připlatit.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.