Ghost Pump – Extrémní napumpování před tréninkem? (Recenze)

Naposledy upraveno: 4. října 2020

Preworkout od společnosti Ghost jsem chtěl již dlouhou dobu vyzkoušet, slyšel jsem na něj pouze samou chválu. Prý na našem českém trhu neexistuje žádný podobný produkt se stejným účinkem. 

Už když slyšíte tyto argumenty, tak vám začne vrtat hlavou, zda je to opravdu tak parádní produkt a nebo jestli vaše okolí spíše nepřehání. Po delší úvaze jsem se rozhodl podívat této předtréninkovce na zoubek, abych zjistil zda za to opravdu stojí.

Kam bych tento pre workout zařadil? Obstojí proti konkurenčním produktům jako například M3/S Pump nebo Blood Storm? Pocítil jsem po jeho užití nějaké účinky? To a ještě mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Ghost Pump
Publikováno: 4. října 2020
Upraveno: 4. října 2020
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.2/10
Rozpustnost
9.8/10
Účinek
9.1/10
Složení
8.3/10
Cena
6.4/10
Celkové hodnocení
8.4
z 10 bodů

Společnost Ghost sleduji v mezinárodním měřítku již delší dobu. Jedná se o americkou značku, která o sobě tvrdí, že chce být naprosto unikátní. Chce vytvářet jiné a funkční produkty, zkrátka chce jít proti proudu a a poslední dobou se jim to relativně daří.

Skutečně musím říci, že všechny jejich výrobky jsou svým způsobem unikátní. Ať už se jedná o zvolenou příchuť či o jinou přidanou hodnotu, která produkt posune na jiný level. Nicméně značka Ghost se také vyznačuje vysokou cenou svých produktů.

Ale dost bylo úvodních slov, pojďme se pustit do samotné recenze Ghost Pump.

-

Složení, které zajišťuje maximální efektivitu

Nejvíce zastoupenou složkou ve složení nalezneme l-citrulin, který je zde z důvodu prokrvení svalů při tréninku, napomáhá zásobení svalů živinami, podporuje napumpovanost svalů a žilnatost. Nemalou výhodou L-citrulinu je také to, že díky němu budete moci cvičit déle, zvládnete více opakování a to povede nepřímo k většímu růstu svalové hmoty.

Druhou nejvíce zastoupenou složkou jsou zde nitráty argininu, které v těle působí velmi podobně jako výše zmiňovaný L-citrulin. Jsou zde, aby ještě více podpořily prokrvení svalů, žilnatost a napumpování při tréninku.

Prášek glycerolu je další složka v preworkoutu, která přímo podporuje prokrvení a plnost svalů. Po užití glycerolu se zjednodušeně řečeno dostane velké množství vody přímo do svalů a zajišťuje tak kvalitní kontrakce při cvičení a odplavuje i kyselinu mléčnou po cvičení.

Velmi zajímavou složkou je zde norvalin, což je aminokyselina, která v těle nepřímo zlepšuje efekt oxidu dusnatého. Na sobě to opět poznáte ve formě lepšího prokrvení, napumpovanosti a lepších kontrakcí.

Posledními složkami, které jsou zde pro podporu oxidu dusnatého, je vitamín C a polydextróza, což je forma sacharidů, která podporuje výdrž a zásobuje svaly živinami během tréninku.

V neposlední řadě v produktu nalezneme i dva přidané adaptogeny a to ve formě extraktu kůry z borovice a kořenových extraktů pod patentovanou značkou Astragin. Tyto adaptogeny při dlouhodobém užívání zlepšují kvalitu života, dokáží pomoci s kardiovaskulárním zdravím člověka, dodávají tělu mnohem více energie, snižují únavu a působí pozitivně na mozkové funkce.

-

Preworkout je slazen sukralózou, což je umělé sladidlo, které je pro tělo bezpečné a nepředstavuje žádné nebezpečí. 

Dále byly při výrobě použity chemická i přírodní aromata, jak výrobce udává na obalu výrobku. Jako chemické barvivo zde byla použita červeň allura, jedná se o kontroverzní barvivo, které se na našem území nepoužívá. Není vhodné pro děti, mohlo by mít vliv na jejich pozornost a hyperaktivitu. 

Pro dospělou populaci, může mít také negativní účinky, ale to byste ho museli zkonzumovat obrovské množství, což u doporučeného dávkování rozhodně nehrozí. 

Výživové údaje: 17,5 g (1 dávka)
Energetická hodnota 10 kcal
Sacharidy 3 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 2 g
Vitamín C 250 mg
L-Citrullin  4000 mg
Arginin Nitrát (NO3-T) 2500 mg
Taurin 2000 mg
Glycerpump (Glycerol prášek 65%) 1500 mg
Norvalin 300 mg
Kůra borovice extrakt 200 mg
Astragin kořenové extrakty 50 mg

Problémy po rozbalení Ghost Pump

Ihned po obdržení zásilky jsem se samozřejmě pustil do rozdělání produktu a jeho následného testování. Preworkout byl velmi kvalitně zabalen a celkově na mě balení dělalo příjemný dojem.

Nicméně hned po otevření balení přišlo zklamání. Celá směs, která se uvnitř nacházela, byla jako kámen, tudíž nebylo možné ji odměrkou jakkoliv nabrat. Musel jsem tedy použít nůž a doslova celou směs rozkrájet na menší kousky. Celá tato situace se nám stala u obou testovacích baleních Ghost Pump, které jsme si objednali, takže si nemyslíme, že se jednalo o vadný kus.

Samozřejmě vím, že ztvrdnutí celé směsi nemá žádný negativní vliv na finální účinek, nicméně u preworkoutu, za který dám 999 Kč bych očekával, že žádné takové problémy nenastanou.

-

Příprava je naprosto bezproblémová

Při konzumaci preworkoutu jsem postupoval dle instrukcí výrobce. Rozmíchal jsem jednu dávku (17,5 gramů) v 250 ml vody. Rozpustnost preworkoutu byla naprosto bez problému, nevytvořili se žádné hrudky a preworkout byl rozpuštěn prakticky okamžitě.

Při rozmíchání preworkoutu v shakeru nápoj mírně napěnil, ale tato pěna naštěstí během 30 vteřin opadla a nápoj byl tak připraven ke konzumaci.

Náš tip
Preworkout se dá jednoduše rozmíchat i lžičkou, v tomto případě nevzniká ani žádná pěna a můžete si tak dát chutný vychlazený drink s ledem před tréninkem.

 -

Účinkem se řadí mezi absolutní špičku

Preworkout jsem konzumoval zhruba 30-45 minut před tréninkem v dávce 17,5 gramů dle doporučení výrobce. Preworkout jsem konzumoval na lačný žaludek, abych zajistil maximální vstřebatelnost všech účinných látek. Zhruba tedy 90 min po posledním pevném jídle.

Během 30 minut po konzumaci se všechny látky začaly krásně vstřebávat do těla a já se rázem cítil pěkně plný, hned po první odcvičené sérii byly i svaly dokonale napumpované.

Musíte brát v potaz, že se jedná o nakopávač bez stimulantů. Není zde obsažená žádná forma kofeinu či jiných stimulačních látek. Nečekejte tedy rapidní nárůst energie nebo agresivní nabuzenost do tréninku.

Právě naopak, po konzumaci tohoto nakopávače budete mít čistou hlavu, budete se moci bez problému soustředit na trénink a primárním efektem je právě již výše zmíněná napumpovanost a plnost svalů, která je naprosto parádní.

Zde bych vám doporučoval držet se minimálně doporučeného dávkování výrobce, abyste dosáhli výsledků, které od produktu očekáváte.

-

Příchuť kyselý meloun neurazí ani nenadchne

Při rozmíchání jedné dávky 17,5 gramů v 250 ml vody přišlo na řadu ochutnání preworkoutu a musím říci, že jsem byl příjemně překvapen. Není zde cítit žádná přehnaná chemická pachuť, ale při konzumaci nápoje je v puse cítit zvláštní moučná textura. Osobně nevím z jaké přidané složky tato textura vznikla, ale někomu by to mohlo být nepříjemné.

Co se týče čistě chuťové stránky, tak vzniklý nápoj není nijak přehnaně kyselý. Při rozmíchání v 250 ml vody vznikne jemně kyselá příchuť s nádechem melounu. Zde musíte být opatrní, protože z vlastní zkušenosti vím, že melounová příchuť nemusí vyhovovat každému a raději bych vám doporučil si preworkout předem u někoho vyzkoušet.

náš tip
Pokud máte rádi extrémně kyselé příchutě, můžete si do svého nápoje přikápnout ještě trochu citronové šťávy. Podpoříte tím tak napumpovanost během tréninku a zároveň zdokonalíte příchuť kyselého melounu.

-

Cena je vyšší, než byste čekali

Výrobce preworkout vyrábí v 350 gramovém balení, které stojí v přepočtu 999 Kč. V jednom celém balení se nachází 20 celých dávek při doporučeném dávkování 17,5 gramů. V tomto případě vás jedna dávka vyjde na 50 Kč, což je hodně vysoká cena, která vás pochopitelně může odradit.

Tabulka cen pro Ghost Pump
Obchod
Cena
Odkaz

Alternativní produkty

Rozumím tomu, že cena pro spoustu z vás může být hodně vysoká, proto jsem se rozhodl doporučit vám alternativní předtréninkové pumpy, které Ghost Pump mohou nahradit. Účinek je u každého produktu trochu jiný, ale pokud zvolíte jeden z těchto dvou, tak určitě neprohloupíte.

1. Czech Virus M3/S Pump

Osvědčená předtréninková pumpa od výrobce Czech Virus, která je zde s námi už delší dobu. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se jedná taktéž o povedený produkt, se kterým budete spokojeni. Nicméně zde nedocílíte tak dobrého účinku jako u pumpy od společnosti Ghost. Museli byste o trochu zvýšit dávkování, což by se vám ve finále i prodražilo.

Velkou výhodou oproti recenzovanému preworkoutu je cena, kdy vás jedna dávka vyjde celkem na 30 Kč, pokud počítám s hardcore dávkou 14,5 gramu. Takto vysoká dávka je dle mého názoru nutná, abyste dosáhli očekávaného účinku.

Czech Virus M3/s Pump: Večerní alternativa stimulanty napěchovaných nakopávačů (Recenze)

-

2. Big Zone Bloodstorm

Mnohem lepší alternativou je předtréninková pumpa Blood Storm od německého výrobce BigZone. Zároveň zde dosáhnete velmi dobrého účinku již při dávkování 10 gramů, kdy vás jedná dávka vyjde na 22 Kč, tudíž je ze všech tří i nejlevnější. Dávkování se samozřejmě může kdykoliv upravit, tudíž se nemusíte bát použít klidně dávku i 20 gramů.

Tady se již můžeme bavit o skutečné konkurenci pro předtréninkovou pumpu od Ghosta. Je však nutné podotknout, že obě předtréninkovky mají rozdílné složení, tudíž budou i trochu jinak fungovat. Je nutné si tedy oba vyzkoušet, abyste věděli, jaký na vás funguje nejlépe.

Blood Storm – Předtréninkovka s bouřlivým efektem, nebo zbytečná investice? (Recenze)

-

Závěrečné hodnocení

Tímto se dostáváme na závěr. Vyplatí se tedy investovat do Ghost Pump nebo je lepší sáhnout po alternativě? Osobně si myslím, že pokud vám nedělá problém si připlatit za kvalitu, u Ghost Pump nemůže šlápnout vedle.

V minulosti jsem vyzkoušel již mnoho nakopávačů bez stimulantů, ale u žádného z nich jsem nepocítil takový účinek jako právě u tohoto. Zároveň má Ghost Pump tak unikátní složení, které na našem trhu jen těžko najdete.

Je potřeba ale podotknout, že cena 50 Kč za dávku je opravdu extrémní a proto vám také doporučím se podívat na naše recenze preworkoutů Blood Storm, M3/s Pump nebo Serious PRE. Tyto preworkouty nás také nijak nezklamaly a za třetinovou cenu nabídnou velmi srovnatelný efekt. 

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.