Recepty

Hruškovo-proteinová buchta plná bílkovin

Autor: |

 Chtěl jsem udělat jednoduchý recept na zdravou proteinovou buchtu bez lepku a s minimem laktózy, která by měla dostatek bílkovin a snížený obsah sacharidů. Tato se mimo jiné hodí i do redukčního jídelníčku, např. když máte chuť na něco sladkého a neobejdete se bez oblíbeného ovoce. Určitě si na ní pochutnaté stejně tak, jako já! :)

Nutriční hodnoty(1 díl z 8 obsahuje):

  • 26g bílkovin
  • 13g sacharidů
  • 30g tuků

Složení:

  • 200g mandle natural nebo lískových ořechů
  • 100g lněného semínka
  • 100g kokosu
  • Prášek na pečení
  • 250g tvarohu bez laktózy
  • Puding bez přídaného cukru
  • Stevie
  • 4 vejce
  • 400ml jogurtu bez laktózy
  • Dvě odměrky vanilkového proteinu
  • Rumová esence
  • 200g šmakoun švestka se skořicí
  • Skořice

Postup:

Na jemno nameleme 200g mandlí nebo lískových ořechů a 100g lněného semínka. Přidáme 100g kokosu a 4 vejce.

Z bílků si uděláme sníh a přidáme: prášek do pečiva, jeden tvaroh, jeden vanilkový pudink, stevii, rumovou tresť, 400ml bílého jogurt a dvě odměrky vanilkového proteinu.

Vše smícháme a přidáme nastrouhaný jeden šmakoun švestka. Ozdobíme nakrájenou hruškou a rozinkami, případně posypeme skořicí. Pečeme na 180°C po dobu 35 minut. 

Jestliže buchtu vyzkoušíte, určitě svůj výtvor nahrajte na Instagram pod #svetfitness! Recept od Tomáš Chaloupek.

Podobné články

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád vyjádřil svůj názor? Pošli nám komentář.