Chtěl jsem udělat jednoduchý recept na zdravou proteinovou buchtu bez lepku a s minimem laktózy, která by měla dostatek bílkovin a snížený obsah sacharidů. Tato se mimo jiné hodí i do redukčního jídelníčku, např. když máte chuť na něco sladkého a neobejdete se bez oblíbeného ovoce. Určitě si na ní pochutnaté stejně tak, jako já! :)
Nutriční hodnoty(1 díl z 8 obsahuje):
- 26g bílkovin
- 13g sacharidů
- 30g tuků
Složení:
- 200g mandle natural nebo lískových ořechů
- 100g lněného semínka
- 100g kokosu
- Prášek na pečení
- 250g tvarohu bez laktózy
- Puding bez přídaného cukru
- Stevie
- 4 vejce
- 400ml jogurtu bez laktózy
- Dvě odměrky vanilkového proteinu
- Rumová esence
- 200g šmakoun švestka se skořicí
- Skořice
Postup:
Na jemno nameleme 200g mandlí nebo lískových ořechů a 100g lněného semínka. Přidáme 100g kokosu a 4 vejce.
Z bílků si uděláme sníh a přidáme: prášek do pečiva, jeden tvaroh, jeden vanilkový pudink, stevii, rumovou tresť, 400ml bílého jogurt a dvě odměrky vanilkového proteinu.
Vše smícháme a přidáme nastrouhaný jeden šmakoun švestka. Ozdobíme nakrájenou hruškou a rozinkami, případně posypeme skořicí. Pečeme na 180°C po dobu 35 minut.
Jestliže buchtu vyzkoušíte, určitě svůj výtvor nahrajte na Instagram pod #svetfitness! Recept od Tomáš Chaloupek.
A kde je ta hruska? :D