I když je po prázdninách a z mnoha domů už vymizela vánoční nálada a ozdobičky, neznamená to, že bychom si nemohli “udělat pohodičku” a vypnout.
Vypnout pro mě znamená pustit si oblíbený seriál nebo vzít oblíbenou knížku do ruky a dát si “do nosu” čímkoliv zdravým a dobrým. No a o tom dnešní recept vlastně je.
Dneska si uděláme nenáročnou klasiku ve zdravější verzi, která se vám stihne dopéct, než-li se vykoupete po namáhavém dni. Tou klasikou bude ovesný perník bez přidaného cukru.
Ano, četli jste dobře - bez přidaného cukru! Sladit totiž budeme datlemi, které i přes jejich sladivost nezvyšují hladinu glukózy v krvi, snižují krevní tlak a obsahují vysoké procento různých aminokyselin, hořčíku, draslíku, železa a vitamínů. To všechno ve spojení s jemnou perníkovou chutí a pocitu plného bříška už po dvou kouskách!
No a jestliže vám datle nechutnají, určitě se nebojte je nahradit medem nebo jakýmkoliv jiným přírodním sladidlem z našeho článku o zdravých alternativách cukru a pokud budete chtít udělat perník ještě výživnějším a vyváženějším, nebojte se přidat protein! Zvolit můžete například některý z našeho srovnání nejlepších syrovátkových proteinů
Suroviny:
- 200g rozemletých ovesných vloček
- 2 vajíčka
- 2 bílé jogurty
- 10 datlí (pro ty, co téměř nesladí, ostatním doporučuji více)
- 3 lžíce kakaa
- 1-2 lžíce kypřícího prášku do perníku, skořice

Postup:
- Datle zalijeme vařící vodou a necháme 10 minutek odpočívat.
- Mezitím si v míse smícháme vločky, kakao a kypřící prášek do perníku.
- Jakmile datle povolí, rozmixujeme je s oběma bílými jogurty a ty pak spolu s vajíčky je přidáme k suchým ingrediencím.
- Těsto dobře promícháme a vylijeme do pečícím papírem vyložené formy (používám 23x23cm).
- Pečeme 20 minut na 180°C.
- Vychutnáváme! :)
Dobrou chuť vám přeje KateFit a nezapomeňte se pochlubit se svými výtvory na Instagramu (#svetfitness).

