Dnes budou v hlavní roli hrát luštěniny, které jsou, jak jistě víte, bohatým zdrojem bílkovin. Proto tento recept bude jak jinak, než macro-friendly, vhodný klidně i k večeři a (nejen) příznivci low-carb, high-fat si tu přijdou na své.
Co budeme potřebovat na 1 porci:
- 25g vařené cizrny (vážímě v syrovém stavu)
- 25g vařených červených fazolí (vážíme v syrovém stavu
- 15g rýžové mouky
- 15g holandského kakaa
- 10g vanilkového proteinu
- 10g čokoládového proteinu, přičemž inspirovat se můžete třeba v našem srovnání nejlepších syrovátkových proteinů.
- 1 vejce - 85g tvarohu
- 20g arašídového másla, které můžete koupit třeba na základě našeho žebříčku nejlepších arašídových másel.
- 10g 85% Lindt čokolády
- Flavdrops nebo jiné sladidlo

Jednoduchý postup:
Začneme tím, že si uvaříme fazole a cizrnu (odděleně). Každou z luštěnin poté dáme do dvou různých nádob a budeme přidávat další ingredience. Do nádoby s cizrnou, kterou nejprve ručně zbavíme slupky, dáme bílek a cca ½ z celkového množství tvarohu (43g), poté přidáme sypké ingredience – 15g rýžové mouky a 10g vanilkového proteinu, nakonec přidáme sladidlo (doporučuji vanilkové Flavdrops) a vše dohladka umixujeme.
K uvařeným fazolím patří žloutek, zbytek tvarohu a nakonec 15g holandského kakaa, 10g čokoládového proteinu a sladidlo, také umixujeme dohladka. Dále vezmeme formu, ve které budeme péct a předehřejeme si troubu na 200°C, lze použít i např. formičky na muffiny, je to na vás.
Jako první do formy nalijeme tmavé těsto z červených fazolí a pečeme na 200°C na cca 10 minut, poté na tmavé těsto přijde 10g čokolády a 20g arašídového másla – přelijeme těstem bílým, tím z cizrny a déme zpátky do trouby – pečeme na 180°C cca 30 minut – záleží na velikosti a výšce formy.

Přejeme dobrou chuť a vaše recepty můžete sdílet na Instagramu pod #svetfitness!
Proč nám můžete věřit?

Ahoj! Já jsem Mirek a ve Světě Fitness působím až na drobnou přestávku vlastně skoro od začátku. Tomu ale předcházelo pár let, kdy jsem žil snad jenom posilovnou, věnoval se mrtvému tahu a silovému trojboji, objížděl závody a získal pár medailí.
Nejvíc si vážím asi republikového rekordu ve federaci WUAP. Kromě toho, že jsem cvičil, jsem se ale taky zajímal o jídlo a o suplementy, rád jsem si ve volném čase četl různé výzkumy a odborné knížky, abych toho co nejvíc věděl.