Ostatní

7 nejlepších nekorunovaných držitelů titulu Mr. Olympia

Jelikož se považuji za opravdu velkého fanouška kulturistiky, rozhodl jsem se napsat, čistě pro zpestření a odlehčení, další článek zabývající se právě tímto sportem. Tentokrát bych vás chtěl tedy seznámit s legendárními kulturisty, kteří jsou dodnes mnohými považováni za nekorunované držitele titulu Mr. Olympia.

Přestože měli hned několikrát zisk tohoto titulu na dosah ruky, ani jednomu z nich se nakonec nepodařilo tuto soutěž ovládnout a stát se tak jedním z mála kulturistů pyšnících se titulem z nejprestižnější kulturistické soutěže. 

1. Mohamed Makkawy

-

  • Druhé místo v letech: 1983 a 1984
  • Jeho přemožitelé: Samir Bannout a Lee Haney

Možná nejméně známým, avšak neméně výjimečným kulturistou na tomto seznamu, je Mohamed Makkawy. Tento kulturista egyptského původu měřil pouhých 160 cm a jeho váha se pohyboval kolem 70 až 74 kg. I přes to však dokázal zatápět tak legendárním kulturistům jakými jsou Lee Haney, Frank Zane či Samir Bannout.

Makkawy se narodil roku 1953 a se cvičením začal ve svých 14 letech. Již po dvou letech cvičení se mu podařilo stát se juniorským šampionem střední váhy v powerliftingu. Silové sporty nicméně nedlouho poté vyměnil právě za kulturistiku. Inspirován Arnoldem Schwarzenegger tak začal svou honbu za dokonalou postavou. V roce 1972 se zúčastnil první kulturistické soutěže, kde obsadil slušné třetí místo. Po několika dalších soutěžích a neustálém zlepšování a zdokonalování své postavy, se mu konečně v roce 1976 splnil jeho sen a on se, díky vítězství ve své kategorii na prestižní soutěži Mr. Universe, stal profesionálním kulturistou.

 

Vyznačoval se především neuvěřitelnou estetikou, připraveností a v neposlední řadě také skvělým pózováním. Díky všem těmto aspektů se mu pak dařilo pravidelně porážet mnohem větší a těžší kulturisty. Svou nejúspěšnější soutěžní sezónu zažil nejspíše v roce 1983, kdy se mu podařilo vyhrát hned čtyři profesionální soutěže. V tomto roce mu také jen těsně unikl zisk titulu Mr. Olympia, když tehdy nestačil pouze na perfektně připraveného Samira Bannouta a skončil tak druhý. Během své dlouhé a velice úspěšné kariéry, dokázal nakonec vyhrát celkem šest profesionálních soutěží, čtyřikrát se probojoval do nejlepší šestice na soutěži Mr. Olympia, přičemž hned dvakrát zde skončil druhý. Proti Lee Haneymu, tedy osminásobnému držiteli titulu Mr. Olympia, pak soutěžil hned osmkrát, z toho pětkrát dokázal Haneyho porazit. Z tohoto pohledu se dá konstatovat, že Makkawy byl lepší kulturista než držitel rekordu v počtu získaných titulů Mr. Olympia.

-

Mohamed Makkawy byl tedy rozhodně jedním z nejlepších kulturistů všech dob. Vždy byl perfektně připravený, pravidelně se umisťoval na těch nejvyšších příčkách, a i přes svou nízkou váhu a malou výšku dokázal porážet mnohem větší a mohutnější kulturisty.

 

Pro mě je Makkawy naprosto fantastickým kulturistou, který i přes svůj drobný vzrůst disponoval neuvěřitelnou postavou se kterou hravě převálcoval nejednoho mohutnějšího kulturistu. Svou postavu navíc dokázal skvělým způsobem prezentovat. Je to jeden z mála kulturistů, na jehož pózování se vždycky rád podívám. Navíc mě fascinuje fakt, že dokázal Lee Haneyho porazit hned pětkrát.

zajímavost
Makkawy byl známý svými naprosto extrémními dietami, kdy jedl pouze kuře, ryby nebo jiné maso. Týden před soutěží byl pak schopen nejíst prakticky nic. I právě díky takovému odhodlání a disciplíně se nakonec stal kulturistickou legendou.

2. Rich Gaspari

-

  • Druhé místo v letech: 1986, 1987 a 1988
  • Jeho přemožitel: Lee Haney

Stejně jako Makkawy i další dva kulturisté na tomto seznamu pravidelně šlapali na paty hvězdnému Lee Haneymu. Prvním z nich je pak Rich Gaspari, přezdívaný také jako „The Dragon Slayer“ (Drakobijec).

Gaspari se narodil v New Jersey roku 1963 a jeho dětství zde se rozhodně nedá považovat za ideální. Často býval nemocný a neměl příliš mnoho kamarádů. Většinu času tak trávil o samotě a četl komiksy. Byl obrovským fanouškem superhrdinů jako je Superman, Hulk či Batman. Především ho pak naprosto fascinovaly jejich nadlidské postavy. Když se k němu, nedlouho poté, dostaly kulturistické magazíny, ve kterých narazil na ikony kulturistiky, jakými jsou Arnold Schwarzenegger či Lou Ferrigno, bylo rozhodnuto o tom, co chce v budoucnu dělat.

-

 

Po prodělání mononukleózy mu bylo doktorem doporučeno začít cvičit a Gaspari tak, odhodlaný dosáhnout své vysněné postavy, začal ve svých 15 letech s posilováním. Již na střední škole díky tvrdému tréninku vynikal skvělou postavou a neskutečnou silou. Sám později přiznal, že jeho tělo začalo v podstatě okamžitě rapidně růst, čímž tak jen potvrdil svůj neskutečný talent pro tento sport. Své první vítězství vybojoval v roce 1983 na soutěži NPC Junior Nationals. Toto vítězství ho jen utvrdilo v tom, že si vybral správnou cestu. O rok později pak, díky vítězství na soutěži World IFBB Amateur Championships, získal status profesionálního kulturisty.

Během své kulturistické kariéry se Gaspari zúčastnil celkem 28 profesionálních soutěží. Je nejmladším kulturistou, kterému se podařilo zvítězit na soutěži Mr. Universe, když tuto soutěž ovládl v pouhých 21 letech. Celkem třikrát mu pak jen těsně uniklo vítězství na soutěži Mr. Olympia a je také vůbec prvním vítězem soutěže Arnold Classic.

-

Gaspari vždy věděl, že nemůže být se svou výškou 172 cm tím největším a nejmohutnějším kulturistou na pódiu, proto se tak vždy soustředil především na perfektní připravenost. Dá se říct, že je jedním z prvních kulturistů, který se na pódiu prezentoval v tak brutální formě.

Kromě famózní postavy disponoval také obrovskou silou. Ve svých 20 letech byl schopen provést na benchpressu 4 opakování s 220 kg či dřepnou 300 kg. Byl tedy také jedním z nejsilnějších kulturistů své doby.

Svou kulturistickou kariéru nakonec ukončil v roce 1996 dvanáctým místem na soutěži IFBB Florida Pro Invitational. O dva roky později se pak rozhodl založit svou vlastní značku suplementů, která je dodnes velice populární. Rich Gaspari je tak i dnes velice aktivní a známou osobností ve fitness průmyslu, stále je přitom považován za jednoho z nejlepších kulturistů všech dob.

Gaspari byl vždy perfektně připraveným fenomenálním kulturistou. Co mě však na něm velice překvapilo byly jeho neskutečné silové výkony, se kterými se mohl s přehledem stát kromě kulturistické legendy, také powerlifterskou ikonou.

zajímavost
Traduje se, že určitou dobu trénoval se samotným Lee Haneym, ten však, na rozdíl od Gaspariho, nebyl vůbec zvyklý trénovat s tak těžkými váhami, což bylo také důvodem toho, proč jejich spolupráce vzala docela rychle za své.

3. Lee Labrada

-

 

  • Druhé místo v letech: 1989 a 1990
  • Jeho přemožitel: Lee Haney

Posledním kulturistou, který pravidelně bojoval proti Lee Haneymu je Lee Labrada. Hned dvakrát měl tento neuvěřitelný kulturista titul Mr. Olympia téměř na dosah. Ani jemu se však nakonec nepodařilo na této soutěži porazit Haneyho a sesadit ho tak z pomyslného trůnu.

Labrada se narodil na Kubě v roce 1960. S tréninkem začal ve svých 16 a již po dvou letech cvičení se zúčastnil své první kulturistické soutěže. Na té se sice nijak zvlášť dobře neumístil, byla to však jeho první soutěžní zkušenost, která ho motivovala k tomu, aby pokračoval a trénoval ještě tvrději než kdy předtím.

Po několika letech tvrdého tréninku a přísné diety se mu konečně podařilo v roce 1983 zvítězit, a to hned na dvou juniorských soutěžích. O dva roky později se pak zúčastnil své první mezinárodní soutěže NPC Amateur Championships a naproti všem očekáváním se mu jako nováčkovi podařilo zvítězit svou kategorii a stát se tak profesionálním kulturistou.

Za svou velice úspěšnou patnáctiletou kariéru nakonec dokázal zvítězit celkem 9 profesionálních soutěží, včetně takových jako je Mr. Universe či Night of Champions. Je také jedním z mála kulturistů, kterým se podařilo probojovat na soutěži Mr. Olympia mezi nejlepší čtyři hned sedm let po sobě. Z toho, jak už jsem zmiňoval výše, dvakrát skončil druhý a jen těsně tak nedosáhl na titul Mr. Olympia.

-
Mr. Universe (1985)

Se svojí výškou 167 cm a váhou okolo 85 kg se Labrada musel, stejně jako Makkawy či Gaspari, spoléhat především na svou dokonalou estetiku, perfektní připravenost a skvělé pózování. Správná kombinace těchto tří aspektů mu pak umožňovala pravidelně porážet mnohem mohutnější a větší kulturisty.

V roce 1995 se zúčastnil své poslední soutěže, což byla soutěž Arnold Classic a skončil zde na skvělém pátém místě. Nicméně už začínal pociťovat, že má ta nejlepší léta za sebou a rozhodl se tak ukončit svou profesionální kariéru. Z fitness průmyslu však nezmizel úplně, na místo toho založil Labrada svou vlastní značku suplementů, která se již po několika letech své existence stala v Americe jednou z nejrychleji rostoucích a největších značek svého druhu. Kromě toho se také stále snaží své zkušenosti předávat mladší generaci. Z tohoto důvodu dokonce vydal hned několik knih, pojednávajících o tréninku a stravě.

 

Díky své neuvěřitelně úspěšné kariéře je mnohými považován za jednoho z nejlepších kulturistů všech dob. V jeho odkazu pak pokračuje syn Hunter, který se v roce 2018 stal profesionálním kulturistou. Samozřejmě ho trénuje jeho legendární otec a podle mého názoru má před sebou podobně slibnou a úspěšnou kariéru.

zajímavost
Kromě toho, že je Labrada velice úspěšným podnikatelem a jedním z nejlepších kulturistů všech dob, má také bakalářský titul z oboru stavebního inženýrství. V roce 2018 navíc projevil svou vášeň pro muziku, když vydal vlastní CD s názvem „Eternity“.

4. Shawn Ray

-

  • Druhé místo v letech: 1994 a 1996
  • Jeho přemožitel: Dorian Yates

A tady už se dostáváme k naprostým ikonám tohoto sportu, jejichž jména jsou nejčastěji spojována s označením „nekorunovaných držitelů titulu Mr. Olympia“ a jsou tak známá každému fanouškovi tohoto sportu. Dalším na tomto seznamu tak nemůže být nikdo jiný než Shawn Ray, přezdívaný také jako „Giant Killer“ (Zabiják obrů).

Ray pochází z Kalifornie, kde se roku 1965 narodil. Během dětství nevykazoval příliš velký zájem o sport ani o fitness. To se nakonec změnilo s nástupem na vysokou školu, kde tak začal navštěvovat tamní posilovnu. Výsledky se dostavovaly velice brzy, jeho tělo reagovalo na trénink extrémně dobře a Ray, tak začal uvažovat o soutěžení v kulturistice. V roce 1983 se tak zúčastnil své první kulturistické soutěže s názvem Orange Coast Championships, kde skončil na druhém místě. Ještě v ten samý rok pak zvítězil na soutěži California Gold Cup. Během následujících pěti let se neustále zlepšoval a jako junior vyhrál snad každou soutěž na které se představil, včetně soutěží jako Jr. World Championships či Mr. California. Ve svých 21 letech tedy v roce 1987 pak rozdrtil každého na soutěži National Championships a získal vysněný status profesionálního kulturisty.

-
Rok 1987

 

Jako profesionální kulturista získal tituly z prestižních soutěží jako je Arnold Classic či Night of Champions a neuvěřitelných dvanáct let po sobě se dokázal umístit mezi nejlepšími pěti na nejprestižnější kulturistické soutěži Mr. Olympia. Z toho dvakrát skončil druhý, když nestačil pouze na legendárního Doriana Yatesa.

I přes svůj nízký vzrůst a váhu dokázal především díky své symetrii, stavbě těla a skvělé připravenosti porážet mnohem mohutnější kulturisty, než byl on sám. I vedle tak mohutného a obrovského kulturisty jakým byl právě výše zmíněný Yates či později také Ronnie Coleman, vypadal Ray neuvěřitelně a byl tak velice nebezpečným soupeřem.

-
Kevin Levrone (3.), Dorian Yates (1.), Shawn Ray (2.)

Svou kulturistickou kariéru ukončil čtvrtým místem na soutěži Mr. Olympia v roce 2001. V současné době je pak stále velice známou a aktivní osobností ve fitness průmyslu. Objevil se v několika známých dokumentech či TV shows, pravidelně dělá rozhovory pro různé značky, komentuje dění ve světě kulturistiky, a dokonce vydal knihu o tom, jak se stát kulturistou. Momentálně pak pracuje pro Muscular Development. Kvůli jeho práci v tomto magazínu zveřejňuje často dost kontroverzní vyjádření za což je pravidelně terčem kritiky od mnoha lidí v tomto oboru. Ani já nejsem příliš velkým fanouškem jeho kontroverzních výroků, přesto mu však nikdo nemůže upřít to, že je stále právem považován za jednoho z nejlepších kulturistů všech dob.

zajímavost
V roce 1990 byli závodníci na soutěžích Mr. Olympia i Arnold Classic testování na výskyt anabolických steroidů v jejich těle. Test od Raye, který tehdy vyhrál Arnold Classic, se nicméně později ukázal jako pozitivní a on byl tak zpětně diskvalifikován. O rok později už však závodníci na těchto soutěžích testováni nebyli a Ray si tak opětovně došel pro titul ze soutěže Arnold Classic.

5. Kevin Levrone

-

  • Druhé místo v letech: 1992, 1995, 2000 a 2002
  • Jeho přemožitelé: Dorian Yates a Ronnie Coleman

Dalším kulturistou, který na tomto seznamu nemůže chybět, je Kevin Levrone. Ten měl zisk titulu Mr. Olympia na dosah dokonce čtyřikrát, i proto je tak mnohými považován za toho vůbec nejlepšího nekorunovaného držitele titulu.

Levrone se narodil do velice početné rodiny v Marylandu roku 1964. Měl dalších pět sourozenců, přesto však jeho dětství nebylo příliš šťastné. Oba jeho rodiče totiž zemřeli následkem rakoviny. Ze začátku se tak tréninkem hlavně vyrovnával se svojí obrovskou ztrátou. Postupem času však začal brát cvičení i stravu mnohem vážněji než kdykoliv předtím. Na několika místních kulturistických soutěžích si pak vyzkoušel, jaké to je připravovat se a závodit v kulturistice. Svou profesionální kariéru odstartoval v roce 1991, kdy se, díky vítězství na soutěži NPC Nationals, stal profesionálním kulturistou.

Poté, co se hned na své první Olympii v roce 1992 umístil druhý, si však při provádění benchpressu s 272 kg utrhl malý i velký sval prsní. Mnoho lidí si tehdy myslelo, že jeho nadějná kariéra je náhle u konce, on se však po několika operacích zotavoval velice rychle a již v roce 1993 se objevil na pár soutěžích jen proto, aby se o rok později vrátil na pódium soutěže Mr. Olympia a obsadil zde, pro něj tehdy, skvělé páté místo. Jak už jsem zmiňoval výše, nakonec se mu podařilo skončit na této soutěži čtyřikrát na druhém místě, a to dvakrát za Dorianem Yatesem a dvakrát za Ronnie Colemanem. Celkem se mu podařilo během jeho velice dlouhé a úspěšné kariéry získat neuvěřitelných 23 profesionálních titulů, včetně dvou ze soutěže Arnold Classic.

-
Ronnie Coleman a Kevin Levrone (Backstage)

 

Levrone měl jedinečnou postavu a vždy disponoval především obrovskými rameny. Jeho póza „most muscular“ je proto dodnes naprosto fantastická. V čem však nikdy nestačil na kulturisty, jakými byli Coleman či Yates byly zadní postoje, ve kterých za nimi hodně zaostával a dá se říct, že i to bylo jedním z důvodů, kvůli kterým na titul nikdy nedosáhl.

Podobně jako mnoho z výše zmíněných i Levrone se po ukončení soutěžní kariéry rozhodl založit svou vlastní značku suplementů. Stalo se tak v roce 2015 a jeho značka se za tu dobu stala velice populární, a to dokonce i u nás. Stále je také velice aktivní nejen ve světě kulturistiky, ale také na sociálních sítích.

-

Levrone zažil naprosto fantastickou kulturistickou kariéru a je po právu považován za jednoho z mála kulturistu, který by si zasloužil alespoň jednou získat titul Mr. Olympia. Pro mě je to tak neskutečná osobnost tohoto sportu, která se svými výsledky a postavou navždy zapsala do dějin kulturistiky.

zajímavost
V roce 2016 ohlásil Levrone comeback a naposledy tak vystoupil na pódiu soutěže Mr. Olympia. Ačkoliv se umístil na děleném 16. místě, jeho vystoupení mělo neskutečný náboj a vysloužilo si zcela zasloužené ovace. Sám navíc prozradil, že se do formy, ve které se tehdy na pódiu prezentoval dostal za pouhých 5 měsíců.

6. Flex Wheeler

-

  • Druhé místo v letech: 1993, 1998 a 1999
  • Jeho přemožitelé: Dorian Yates a Ronnie Coleman

Dalším na seznamu není nikdo jiný než Kenneth „Flex“ Wheeler, znamý také jako „The Sultan of Symmetry“ (Sultán symetrie). Právě Flex je totiž mnohými kulturisty i fanoušky považován za toho vůbec nejlepšího kulturistu všech dob a dá se říct, že je také jedním z důvodů vzniku tohoto seznamu.

Flex se narodil V Kalifornii roku 1965 do velice chudých poměrů a měl tak dost složité dětství. Ve 12 letech se dokonce pokusil o sebevraždu. Kvůli dyslexii se mu bohužel nedařilo ani ve škole. Jediná věc, ve které však vždy vynikal, byl sport a toho se také držel. Než začal s kulturistikou, velice zapáleně se věnoval bojovým uměním. Kulturistika však u něj nakonec přece jenom zvítězila.

Po několika letech soutěžení na amatérské úrovni se mu v roce 1992 podařilo stát se profesionálním kulturistou, když dominoval na soutěži NPC USA Championships. Hned první rok coby profesionální kulturista zaznamenal neuvěřitelné úspěchy, když dokázal vyhrát hned čtyři soutěže v řadě, a to včetně prestižní soutěže Arnold Classic. V tom samém roce pak také jako naprostý nováček skončil druhý na soutěži Mr. Olympia.

-
Rok 1992 (NPC USA)

 

V roce 1994 však přišla první tragédie v podobě dopravní nehody, která ho málem stála život. O tři roky později pak došlo k přepadení jeho auta, což zmařilo jeho plány účastnit se v témže roce soutěže Mr. Olympia. Tato událost navíc ještě více prohloubila deprese, ve které se už v tu dobu nacházel. Aby toho nebylo málo, přišla další tragédie, když mu byla zjištěna agresivní forma onemocnění ledvin. Soutěžení na té nejvyšší úrovni se tak pro něj stala životu nebezpečná, i přesto však pokračoval v závodění až do roku 2003.

I přes všechny tyto tragédie a problémy dokázal Flex během své kariéry zvítězit na celkem 16 profesionálních soutěžích. Podařilo se mu získat prvenství na soutěžích jako je France Grand Prix, Night of Champions či Hungarian Grand Prix. Je také čtyřnásobným držitelem titulu Arnold Classic a pětinásobným vítězem soutěže Ironman Pro. Celkem třikrát se pak umístil druhý na soutěži Mr. Olympia, jednou za Dorianem Yatesem a dvakrát za Ronniem Colemanem.

-
Mr. Olympia 1998

Flex vždy disponoval úžasnou a symetrickou postavu, čímž se tak odlišoval od jeho přemožitelů Yatesa i Colemana. Pro mnohé měl tak právě Flex mnohem lepší a atraktivnější postavu. Stejně jako Kevin Levrone, i Flex však za těmito dvěma zaostával především v zadních postojích a na titul Mr. Olympia tak nikdy nedosáhl. Sám Coleman, ale Flexe prohlásil za nejlepšího kulturistu, se kterým se kdy na pódiu utkal.

Flex je dodnes velice aktivní ve světě kulturistiky a v roce 2017 dokonce ohlásil comeback, kdy tak, stejně jako Levrone, naposledy vystoupil na pódiu soutěže Mr. Olympia a v kategorii classic physique obsadil 15. místo.

Flex je dnes již naprosto legendárním kulturistou s mimořádně jedinečnou postavou. Mimo to si však zaslouží obrovský respekt také za to, co i přes takové množství komplikací a tragédií v tomto sportu dokázal. Já sám ho pak budu navždy považovat za toho vůbec nejlepšího nekorunovaného držitele titulu Mr. Olympia.

zajímavost
V roce 2019 musela být Flexovi amputována jeho pravá noha. Důvodem toho bylo zkornatění tepen. Bortily se mu cévy a on tak trpěl nesnesitelnými bolestmi. I přesto však neztrácí hlavu a opět trénuje v posilovně.

7. Kai Greene

-

  • Druhé místo v letech: 2012, 2013 a 2014
  • Jeho přemožitel: Phil Heath

Jeho dlouhý cop a fantastické pózování si dnes vybaví snad úplně každý, kdo se o kulturistiku alespoň trochu zajímá. Řeč je samozřejmě o jednom z nejoblíbenějších a nejznámějších kulturistů posledních několika let a tím je Kai Greene, známý také jako „The Predator“.

Greene se narodil roku 1975 v newyorském Brooklynu. Dětství měl velice krušné, když se v pouhých 6 letech stal sirotkem a následujících 10 let tak prožil vychováván různými pěstouny. To mělo za následek jeho špatné chování, kvůli kterému byl několikrát málem vyhozen ze školy. Jediné místo, kde tak mohl utéct od všech svých problému, byla posilovna. Po pár letech cvičení si velmi rychle uvědomil, že je obdařen úžasnou genetikou. Jeho tělo totiž reagovalo na trénink extrémně dobře a on si tak už jako teenager dokázal vybudovat úctyhodnou postavu.

Právě díky své extrémní genetice pak, ještě právě mezi teenagery, dominoval prakticky na všech soutěžích na kterých se ukázal. Po několika letech trénování a neustálém zlepšování své postavy se nakonec rozhodl zkusit štěstí ve federaci NPC. Po pár, ne až tak úspěšných soutěžích, se mu konečně v roce 1999 podařilo vyhrát soutěž NPC Team Universe Championships, díky čemuž se tak stal profesionálním kulturistou.

Začátky mezi profesionálními kulturisty pro něj nicméně nebyly vůbec jednoduché. Greene však nic nevzdával a pokračoval v tvrdém tréninku a přísné dietě. Možná právě díky své zarputilosti se nakonec dokázal prosadit a stát se tak jedním z nejlepších a nejznámějších kulturistů všech dob. Za svou kariéru se mu povedlo získat několikrát tituly ze soutěží jako je Arnold Classic či New York Pro. V letech 2012 až 2014 byl dokonce druhý na soutěži Mr. Olympia, přičemž mnoho fanoušků i kulturistů předpovídalo, že tuto soutěže dříve či později ovládne. Ze sporných důvodů se však v následujících letech na soutěži Mr. Olympia neobjevil, a to ani po velice úspěšném roce 2016, kdy dominoval na soutěžích Arnold Classic, Arnold Classic Brazil a Arnold Classic Australia.

Od roku 2016 se pak na soutěžním pódiu neukázal. Na sociálních sítích sice docela pravidelně provokuje své fanoušky či ostatní kulturisty tím, že se vrátí. Po tolika letech už tomu však čím dál více lidí přestává věřit.

-

 

Kromě kulturistiky je Greene také všestranným umělcem. Jako malíř vydal svůj vlastní komiks s názvem „Chronicles of King Kai“, pravidelně se objevuje se svými tanečními čísly na různých akcích a stále se také snaží prosadit jako herec.

Greene vždy disponoval impozantní a jedinečnou postavou. Na soutěžích pak dokázal tuto postavu prezentovat naprosto neuvěřitelným pózováním, jaké ve světě kulturistiky nemá obdoby. Pro mě je tak úžasným kulturistou a obrovskou osobností tohoto sportu, která svou stále rostoucí popularitou a oblíbeností hravě strčí do kapsy i takového kulturistu, jakým je jeho věčný rival a přemožitel, několikanásobný držitel titulu Mr. Olympia, Phil Heath.

zajímavost
Co se týče jeho herecké kariéry, mnozí fanoušci si mohli Greena všimnout ve veleúspěšném seriálu „Stranger Things“. Přesněji řečeno, zde ve druhé sérii ztvárnil postavu jménem „Funshine“.

A s Kaiem Greenem tedy seznam 7 nejlepších nekorunovaných držitelů titulu Mr. Olympia končí. Chci jen zdůraznit, že se jedná čistě o můj subjektivní výběr. Vy tak samozřejmě můžete mít úplně jiné favority. I přesto však doufám, že se vám tento článek líbil a kdyby vás napadly jakékoliv dotazy, rozhodně se nebojte zeptat v komentářích.

Další podobné články:

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (4)

Aleš Novotný
Říjen 13, 2020

A kde je markus ruhl :(

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-1)
Jan Novák
Říjen 14, 2020

a Karlos Benda ?

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Kozel
Listopad 16, 2020

Kde je Nasser El Sonbaty?

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-1)
Marián Szatmáry
Únor 25, 2021

Nasser el sonbaty a markus ruhl mi tam dosť chýbajú l, inak dobrý článok :)

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(-1)