Ostatní

Fitness seriál o neřestech #2: Jaký vliv má marihuana na posilování?

Po našem článku o vlivu alkoholu na cvičení vám přinášíme další velice populární neřest, ke které čas od času spousta mladších cvičenců sklouzne. Jak jste pravděpodobně poznali z názvu článku, budeme si dnes povídat o marihuaně a my se i zde pokusíme naprosto nestranně zachytit jak pozitivní, tak i negativní vlastnosti této drogy.

Jaké jsou pozitivní vlivy kouření marihuany na cvičení?

Věřte tomu nebo ne, i kouření marihuany může mít z hlediska nabírání svalové hmoty nějaké výhody. Mezi ty nejdůležitější, které si rozvedeme níže, patří především zlepšení kvality spánku, uvolnění fyzického i psychického napětí, aktivace endokanabinoidního systému, regulace hladiny krevního cukru i možné zlepšení koncentrace, které je ale značně individuální.

1. Může zlepšit koncentraci

Hned na úvod zmíníme bod, který je, jak jsme zmínili výše, značně individuální. Zatímco někomu může kouření marihuany myšlenky naprosto rozházet, mnozí jogíni se domnívají, že tato bylina je uklidní, zajistí harmonizaci a pomůže jim lepší koncentraci na danou činnost.

V některých extrémních sportech může také překonat určitý strach. Pozitivní dopingový test na THC byl ale nalezen i u boxera Mike Tysona či tenisty Johna McEnroa a mnoha dalších vrcholových sportovců.

Marihuana dopingové testy
Dopingové testy jsou schopné odhalit užívání THC až 3 měsíce zpět.

 

2. Aktivuje endokanabinoidní systém

Endokanabinoidní systém je sám o sobě velice zajímavý. Jedná se o systém, který ovlivňuje základní fyziologické funkce organismu, například svalovou bolest, chuť k jídlu či paměť za pomoci uvolňování tělu vlastních kanabinoidů.

V průběhu fyzické zátěže roste produkce kanabinoidů, a tudíž se občasným užitím rostlinných fytokanabinoidů tyto ochranné mechanismy násobí.

3. Pomáhá regulovat hladinu krevního cukru

V jedné ze studií publikovaných v časopise American Journal of Medicine vyplynulo, že pravidelní uživatelé marihuany mají až o 16% nižší hladinu inzulínu. Zároveň se o přibližně stejné hodnoty snížila inzulínová citlivost.

V praxi to tedy znamená, že kouření marihuany může při pravidelném užívání teoreticky zlepšit pálení tuků. Trošku to ovšem rozporuje s faktem, že marihuana může vyvolávat nekontrolovatelné přejídání, jak jsme zmínili v negativní účincích níže v článku.

Marihuana obsah THC
Jelikož se obsah THC v marihuaně neustále zvyšuje, mohou být výsledky starších vědeckých studií zkreslující.

 

4. Zlepšuje kvalitu spánku

Jistě pro vás není novinkou, že marihuana zlepšuje kvalitu spánku. To je ovšem zcela zásadní pro správnou regeneraci, jak jsme již uvedli v našem samostatném článku na toto téma. Během spánku tělo produkuje více růstového hormonu a testosteronu, což zajišťuje opravu poškozených svalových vláken a tím pádem i jejich růst.

Jaké jsou negativní vlivy kouření marihuany na cvičení?

Jelikož má každá mince dvě strany, ani kouření marihuany nemá jen pozitivní účinky. Mezi její největší negativa patří nekontrolovatelné přejídání, horší pozornost, delší reakční doba i snížení silové výkonnosti. Pojďme si tedy jednotlivé body jeden po druhém rozebrat.

1. Snižuje hladinu růstového hormonu

Začneme hned bodem, který je pro většinu z vás nejspíše překvapením. V jedné z odborných studií vyšlo jasně najevo, že pravidelné kouření marihuany snižuje hladinu růstového hormonu. V podstatě se to děje stejným způsobem, jako si tělo vybuduje rezistenci na inzulín.

Dlouhodobé užívání marihuany snižuje citlivost CB1 receptoru, přerušuje signalizační dráhu mTOR, zhoršuje proteosyntézu a snižuje sekreci inzulínu jako takovou.

Marihuana vs. jiné drony
V souvislosti s marihuanou je důležité říct, že ostatní drogy jsou mnohonásobně nebezpečnější.

 

2. Zapřičiňuje nekontrolovatelné přejídání

Nekontrolovatelné přejídání je bodem, který asi není potřeba příliš rozebírat. Pokud jste marihuanu někdy kouřili, pravděpodobně víte, o čem je řeč. Přijdete večer domů a máte takový hlad, že sníte celou lednici i s jejím obsahem.

I když se to stane jen čas od času, dokáže to na několik dní zkazit vaši dietu.

3. Prodlužuje reakční dobu

Prodloužení reakční doby a zhoršená pozornost jsou dalšími body, které není potřeba příliš dlouze rozebírat. Některé vědecké poznatky však zjistily, že z dlouhodobého hlediska se u těžce závislých uživatelů projevily zhoršené paměťové testy, psychomotorická rychlost i manuální obratnost.

Z dlouhodobého hlediska tak užívání marihuany rozhodně není dobrou volbou.

4. Způsobuje dýchací problémy

Ani dýchací problémy spojené s užíváním marihuany nejsou ničím neobvyklým. Kromě rozvoje astmatu, zánětů průdušek a vzniku nádorů je podle mnohých studií marihuana důvodem vzniku tuberkulózy a v krajních případech i rakoviny dutiny ústní.

Výrazný problém nastává v případě, kdy se pravidelné kouření marihuany spojí s užíváním růstového hormonu či jiných látek, které rozvoj nádorů rapidně urychlují.

Marihuana způsob zábavy
Pokud se čas od času potřebujete odreagovat, může být marihuana dobrou volbou. Při pravidelném užívání ale nastává vážný problém.

Jak je to s marihuanou před tréninkem?

Marihuana před tréninkem je dle mého subjektivního názoru vůbec nejhorší možný nápad. I když mohou existovat výjimky, v 95% případů nebudete schopni se na trénink plně soustředit, natož udržovat tu po celou sérii to správné propojení mysli a svalu.

Nehledě na to, že může při tréninku vyvolat ospalost, prodloužit reakční dobu a snížit hladinu růstového hormonu.

Jak je to s marihuanou po tréninku?

Pokud trénujete ve večerních hodinách, není s kouřením marihuany po tréninku zase takový problém. Jelikož můžete touto drogou zlepšit kvalitu spánku, rozhodně jednou za čas nepředstavuje pro potenciální uživatele žádné nebezpečí.

Další otázkou je ale to, jestli vůbec má smysl pravidelně cvičit a dodržovat určitý jídelníček, jestli ho chcete nějak pravidelněji narušovat trávou.

Marihuana po cvičení příliš nevadí
Přestože nikomu kouření marihuany nezakazujeme, nemyslíme si, že do sportu patří.

 

Jaký je tedy závěr?

Přestože má marihuana i svá pozitiva, je důležité si uvědomit, že negativa jasně převažují a je nemožné všechny aspekty této neřesti shrnout v jednom článku. I když jsme zmínili jen malou část veškerých účinků, doufáme, že vám nějakým způsobem pomohla v utváření celkového názoru na marihuanu.

My ve Svět Fitness si rozhodně nechceme hrát na někoho, kdo se striktně drží jídelníčku a tréninkového plánu a nikdy nedělá kroky stranou, například alkohol si čas od času dopřejeme rádi, ale náš postoj k drogám je značně negativní a rozhodně je nikomu nedoporučujeme a ani nikoho nenavádíme.

--

Na závěr zbývá snad jen připomenout, že své názory můžete psát do komentářů pod článek, rádi si je přečteme a v případě potřeby na ně také odpovíme!

Další díly ze seriálu Fitness neřesti:

 

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (26)

Jindřich
Červenec 16, 2018

Všeho moc škodí... Pokud člověk bude užívat marihuanu 3/4 do měsíce bude to mít minimální vliv....Stejně takto můžeme spekulovat o cigaretách jedná se též o drogu vědci v Americe už cigerety jinak neoznačují.

Souhlasím(+11)
Nesouhlasím(-2)
Mirek Dvořák
Červenec 16, 2018

Naprosto souhlasím, ale nic se nesmí přehánět. Pro někoho je i 3/4 do měsíce dost. Třeba v případě alkoholu to dokáže hodně zamezit nabírání svalů. Ale v případě marihuany to zase tak špatné není (nemám osobní zkušenosti, tudíž se mi to poměrně špatně hodnotí).

A o cigaretách bude náš další článek z této série, takže se máš rozhodně na co těšit! :)

Souhlasím(+8)
Nesouhlasím(-1)
Milan janku
Červenec 16, 2018

Myslim si, ze alkohol a cigarety maji mnohem horsi vliv na telo nez trava

Souhlasím(+35)
Nesouhlasím(-2)
Mirek Dvořák
Červenec 17, 2018

Souhlasím, alkohol i cigarety mají rozhodně z dlouhodobého hlediska podstatně horší vliv :)

Souhlasím(+8)
Nesouhlasím(0)
Jen Slad
Červenec 16, 2018

Já třeba cvičím už 5 let a před každým treninkem užívám marihuanu, třeba 3 bongy i více, krásně si urovnám myšlenky a dokážu díky tomu mnohem lépe propojit mysl s tělem, ignorovat jakékoli vnější vlivy v posilovně a soustředit se jen a pouze na cvičení, bez ní mě to tam nebaví a právě nejsem tak koncentrovaný což je velmi důležité, zdá se že na mě to má úplně jiné účinky než zde píšete. Stejně jako po treninku nejlepší možné uvolnění, pro mě tedy. Kombinace nakopávače(natož nějakého amerického) a marihuany nikdy nevyvolá únavu, tudíž si myslím že před treninkem může být v marihuaně problém jen snížení růsťáku, což jsem se dozvěděl nově a mrzí mě to.

Souhlasím(+26)
Nesouhlasím(-3)
Mirek Dvořák
Červenec 17, 2018

Ahoj,

Díky moc za tvůj rozsáhlý komentář. I v článku jsem zmiňoval, že mohou existovat výjimky. Na druhou stranu znám ve svém okolí relativně dost lidí, které dokáže tráva na pár hodin naprosto vypnout, proto ji před tréninkem nedoporučuji. A kombinace marihuany a amerického nakopávače zní opravdu zajímavě, to se musí nechat :D

Souhlasím(+15)
Nesouhlasím(0)
improvement
Únor 8, 2020

Zdravím, jde o jednu zásadní věc. Marihuana má v podstatě 3 druhy - sativa, indika a hybrid. Sativa dokáže člověka nakopnout a posílit soustředění, indika zase umí uspat, uvolnit. Hybrid je mix obojího v různém poměru. Takže nelze ani tak mluvit o marihuaně jako celku.

Souhlasím(+17)
Nesouhlasím(0)
Martin
Červenec 17, 2018

Problém je pouze hulení skunku s vysokým obsahem THC. Celkově je škoda, že se konopí nazývá chybně marihuanou. Z adiktologického hlediska je mnohem méně nebezpečné než alkohol, tabák, sex, kafe. Konopí lze užívat i jinak. Pak jej zejména mohou konzumovat děti i sportovci. Ve formě pokrmů a nápojů ze semínek, nebo čerstvých listů. Formou konopného proteinu, konopného syrupu, konopného extraktu, CBD kapek....atd....Anebo na relax formou THC kapek, piva (#Konopex je nejlepší) a když tak raději vaporizovat než hulit. Cvičím s konopím. Po vysazení alkoholu se dostavili super výsledky. Růst objemu a hlavně síly.

Souhlasím(+22)
Nesouhlasím(-4)
Miro
Srpen 1, 2018

Ahoj, Mirku,

na kdy plánuješ další článek ohledně kouření, který jsi zmiňoval v komentáři výše? Jsem právě ve fázi, kdy začínám uvažovat o skončení s kouřením kvůli cvičení, tak by se mi hodily i nějaké další argumenty, kromě těch běžně známých :) Například jak je to se spalováním tuků nebo nabírání svalů př kouření atd.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jan Malý
Srpen 1, 2018

Ahoj Miro,

článek je od Mirka již připravený a čeká na moji publikaci. O víkendu by měl být venku, takže nás sleduj na Instagramu nebo Facebooku a nezmeškáš ho :-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Miro
Srpen 2, 2018

Ahoj, Honzo,

Dík za info, budu se těšit :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Nowak
Srpen 29, 2018

Zdravím lidi chodíme do posilovny 3x týdně a když cvičím bez Thc připadám si že ten trénink je tak trochu na nic, mám to takové víc procítěné jak se říka že zaberu šponu :D podle mě paráda lepší než efedrinoví nakopávače XD

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(-2)
Miroslav
Říjen 1, 2018

Hezky nezaujatě zpracované.

Souhlasím(+6)
Nesouhlasím(-2)
Svatopluk
Prosinec 12, 2018

Zdravím,

článek se povedl. Patřím mezi ,,víkendové" (nepravidelné) uživatele marihuany. Chtěl bych se vyjádřit jenom ohledně bodu přejídání. Do určité míry s tímto bodem souhlasím, pokud si člověk zapálí, přijde pak hladovka a má to tento negativní následek. Ovšem pokud s tím člověk počítá dopředu a nachystá si kvalitní jídlo, tak jediný účinek je, že si ho nehorázně vychutná. Z mého pohledu záleží na tom jak se to člověk naučí používat. Pokud správně, tak pozitiva převažují, pokud špatně naopak. (Tímto nikoho nenabádám k užívání). Nic méně měl jsem možnost vyzkoušet i v závodním režimu (powerlifting) a po vážení jsem díky tomuto faktoru snáze snědl kalorie, abych byl na další den ready. Vyšlo to a padly PR, tak ani úbytek síly jsem na sobě nevypozoroval, ale znovu zdůrazňuji nejsem nijak aktivním uživatelem a z pravidelného užívání třeba mohou nastat i tyto negativa.

Souhlasím(+8)
Nesouhlasím(-1)
Mirek Dvořák
Prosinec 27, 2018

Ahoj,

Děkujeme, že sdílíš své zkušenosti. Samozřejmě naprosto stěžejním faktorem je přístup- koneckonců i sám Arnold Schwarzenegger si čas od času zahulil. Pokud užívání není pravidelné, negativa samozřejmě nejsou tak výrazná. V článku se zaobíráme spíše důsledky pravidelného užívání marihuany, ne toho rekreačního.

Mirem

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-1)
Kajer Patrik
Březen 24, 2019

Hodím taky názor v mím případě nevyhulim toho ani čtvrtinu stoho co normální hulic má namě účinek takový že před tréningem se fakt nehodí skank ale spíš venek v malinké dávce pak je soustředění top i pump když sem si dal s kamarádem skank tak tréning šel do hajzlu pump žádnej soustředění žádný a chvilkama sem zapomněl počítat víc se potil prostě hnus síla taky žádná ale po tréningu ve večerních hodinách relax ale nesmí se to prehaňet pak je víc negativ než pozitiv . Prosím zajímalo by mě jak je to s kokainem před tréningem Grznár prohlásil že je to jediná droga na které sami dá cvičit tak nevím docela bych se doslechl fakta

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Jan
Duben 21, 2019

Kouření kupované trávy škodí

1.Pěstitele do toho cpou hrozně chemie

2Při kouření trávy vznikají karcinogenní zplodiny

Vaporizovani vlastní trávy pomáhá

1. Tráva má zhruba 50 látek které se při určitý teplotě vypařují (destinací) od léčebných až po psychoaktivnich látek

2 Když si člověk pěstuje sám,tak ví co dotoho dal.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-8)
Jan
Duben 21, 2019

TEPLOTNÍ ROZSAH KANABINOIDU

Rozsah teploty pro konopí, při které se odpaří všechny kanabinoidy, leží mezi 157 a 220 °C. A protože všechny kanabinoidy mají různé body odpařovaní, opakované vaporizování stejného konopí přinese různé výsledky. Obecně platí, že jsou dva hlavni stavy medikace konopím, které nazýváme Head High a Body High.

Head High odkazuje na psychické účinky marihuany a dosahuje se při nižších teplotách vaporizace pod 190 °C. Patří mezi ně, ale není jimi omezena, mírná euforie, pocit štěstí, zvýšena tvořivost, mírně změněné vidění, změny emocí, atd.

Při Body High se jedna o čistě fyzické pocity potěšení a omámeni těla které jsou při vyšších teplotách vaporizace nad 190 °C. Pocit, že tělo se stává těžším a zároveň lehce brnivý pocit ve svalech typicky pro marihuanu jsou oba příklady účinku, které by se mohly vyjmenovat pod pojmem Body High.

THC (Delta-9-THC) – 157 °C - Nejznámější kanabinoid. Má jak euforické a analgetické účinky, navozující skvělý pocit uvolnění.

CBD - 160 - 180 °C - Nejvyhledávanější kanabinoid vyhledávaný pro lékařské účely pro jeho obrovské množství léčivých schopnosti. CBD částečně eliminuje účinky THC, tím omezuje pocity úzkosti a paranoi.

Delta-8-THC - 175 - 178 °C - Tento kanabinoid je velmi podobný THC, ale je více stabilní a méně psychoaktivní. Má pozitivní účinky při nevolnostech žaludku.

CBN - 185 °C - CBN se vyskytuje v poměrně malých množstvích, nicméně jeho účinky jsou cítit. CBN rozkládá THC a je spojen s vysoce sedativním účinkem.

CBC - 220 °C - Tento kanabinoid má protizánětlivé a protiplísňové účinky.

THCV - 220 °C - THCV se ukázalo jako středně psychoaktivní, ale je zapotřebí další výzkum.

TEPLOTNÍ ROZSAH FLAVONOIDU

Spolu s terpenoidy, flavonoidy jsou málo známé ve srovnání s kanabinoidy. Flavonoidy jsou velkou části rostlinných pigmentu, které jsou někdy označovány jako Vitamin P. Terpenoidy a flavonoidy jsou částečně zodpovědné za vzhled, chuť a vůni konkrétní odrůdy konopí. Flavinoidy mají též pozitivní zdravotní účinky.

Beta-sitosterol - 134 °C - Tento flavonoid má protizánětlivé vlastnosti.

Apigenin - 178 °C - Je estrogenní, anxiolytiky (proti strachu a úzkosti) a má protizánětlivé vlastnosti.

Cannflavin A - 182 °C - Tento flavonoid je COX inhibitor (tzn. antirevmatické vlastnosti).

Quercetin - 250 °C - Quercetin je antioxidant a anti-virový flavonoid.

TEPLOTNÍ ROZSAH TERPENOIDU

Terpenoidy jsou strukturně příbuzné terpenů a přirozeně se vyskytují v celé řadě rostlin. Částečně terpenoidy jsou příčinou specifické vůně všech rostlin. Vůně skořice, hřebíčku a mentolu jsou příklady známých terpenoidu. Ve skutečnosti je nejsilnější známý přirozeně se vyskytující psychedelická látka je Salvinorin A, což je terpenoid.

Beta-karyofylen - 119 °C - Účinky protizánětlivé a anti-malárii.

Alpha-terpinol - 156 °C - Tento terpenoid má antioxidační a protizánětlivé účinky.

Beta-myrcen – 166 - 168 °C - Má protizánětlivé, analgetické, antibiotické účinky.

Delta-3-CARENE - 168 °C - Tento terpenoid má protizánětlivé vlastnosti.

1,8 - cineol - 176 °C - Zvyšuje cerebrální průtok krve. Působí jako stimulant, anti-virově, protizánětlivě a jako antibiotikum.

D-limonen - 177 °C - Je přirozenou složkou v konopí. Má anti-mutagenní, antidepresivní vlastnosti a zároveň podporující imunitní systém.

P - Cymen - 177 °C - P - Cymen je antibiotikum, působí také antiparazitálně.

Linalool - 198 °C - Je antidepresivum, sedativum a potenciátor imunitního systému.

Terpinol-4-ol - 209 °C - To je antibiotikum a inhibitor AChE.

Borneol - 210 °C - Borneol je antibiotikum.

Alfa-terpineol - 217 °C - Tento terpenoid působí jako sedativum, antibiotikum a antioxidant.

Pulegon - 224 °C - Pulegon je sedativum a má potenciálně paměť posilující vlastnosti.

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(-1)
Lukáš
Duben 30, 2019

Dobrý den, v poslední době se dosti řeší steroidy. Nemáte někdo zkušenost s používáním kombinace steroidů a trávy? Zajímá mě to protože jsem se dočetl že člověk který bere různé formy testosteronu je agresivnější ale tráva naopak dejme tomu. Nemůže nastat touto kombinací nějaký výrazný psychický problém?

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Franta Cloumal
Říjen 11, 2019

Hele dost bych to věděl i já, protože to třeba nemůžu vůbec nikde najít, jak je vůbec tohle vyřešený, jestli to má nějaký negativa na účinek anabolik, hůř na tělo.. Ale řekl bych že jelikož je to hlavě psychotropní látka, podle mě to má pozitivní vliv na regeneraci svalů a na nabírání síly a svalové hmoty to nemá žádný vliv, pokud si dáš víkendově pár brk.. Ale nevím, dost mě to zajímá

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Říjen 13, 2019

Ahoj,

Já se přiznám, že na tohle téma nejsem úplně expert a žádný zkušenosti s anaboliky sám nemám, nicméně zahraniční weby i odborné studie o vzájemném vztahu anabolik a trávy mluví docela často. Pokud máte čas studovat, myslím, že to rozhodně stojí za přečtení. Nicméně ty efekty jsou u obou skupin látek naprosto individuální, takže určitě nejde mít nějakou vzorovou šablonu, podle které bude každý reagovat. Každopáadně třeba korelace marihuana-úzkost, paranoia a anabolika-agresivita nevyhlíží příliš pozitivně. Osobně bych se vyhnul nejlépe oběma, pokud ne oběma, tak aspoň vzájemné kombinaci.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Alesek
Červen 10, 2019

Když kourim před tréninkem brko, jedna z věcí proč to dělám je strasnej nárůst prociteni, dokážu si představit vlákna jak pracují, pořádně je roztáhnout a stáhnout,ale asi záleží na ednotlivcich

Souhlasím(+8)
Nesouhlasím(0)
František
Únor 24, 2020

K te kvalite spanku. Z laickeho hlediska a jakozto prilezitostny uzivatel marihuany bych rekl, ze je tomu naopak. Je rozdil kdyz clovek usina strizlivej a kdyz usina zhulenej. Pak spis “vytuhne” a to telo v noci podle me neregeneruje tak, jak by melo. Aneb kdyz spim urcity pocet hodin bez predchoziho uziti marihuany a kdyz naspim stejny pocet hodin po uziti, rano si teda prijdu vic fresh v pripade te prvni varianty. Ale tezko rict, treba je to komplikovanejsi.

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(-1)
Oliver Toret
Červen 7, 2020

Při cvičení je mnohem lepší samotné CBD. To totiž na rozdíl od marihuany nemá žádné psychoaktivní účinky, takže se může bez problému užívat každý den. CBD olej má několik pozitivních účinků. Mně pomohlo hlavně na začátku cvičení, když mě něco bolelo. Kolikrát se mi stalo, že jsem to přehnal se cvičením a druhý den mě hrozně bolely svaly, o kterých jsem ani nevěděl, že je mám :-D

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Tomáš
Listopad 3, 2020

Ahoj, doufám, že jsou stránky stále aktuální a dostane se mi odpovědi:-D chtěl jsem se zeptat, jak je v článku uvedeno, že dlouhodobé užívání marihuany snižuje citlivost cb1 receptoru, snižuje hladinu testosteronu a zhoršuje proteosyntézu..je to jen záležitost po dobu užívání, nebo se tyto hodnoty po vysazení vrátí do normálu? Popřípadě je možné tyto hodnoty nějakým způsobem poté vrátit do normy ? Moc děkuji a přeji krásný den:-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Martin
Prosinec 27, 2020

Nechápu jak si KDOKOLIV kdo se opravdu považuje za SPORTOVCE ať už ve fitness nebo jiném sportu, může spojovat svoji sportovní cestu s jakýmkoliv drogami.. Ať už se jedná o alkohol, cigarety nebo marihuanu.

Toto je pro každého opravdového sportovce a jeho CESTU tabu.

Dejme tomu alkohol jednou do roka na oslavě nebo na svatbě či narození dítěte OK, ale stejně ho konzumovat přiměřeně.

Marihuana a tabák 😀 to je pro smazky a každý kdo s tím spojuje svoji sportovní cestu, nejen že není opravdový sportovec ale dělá tomu odvětví ostudu.

Mezi hodnoty sportovce patří TRÉNINK, Trénink, strava, jak zlepšit trénink, plánování tréninku, zlepšení slabin atd, natož pak spojovat cigára, trávu a chlast se zdravým životním stylem...

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-10)