Trénink

„Přestaňte řešit h*vna a začněte dřít“ vzkazuje mladým nadšencům kulturista Pavel Beran (Rozhovor)

Pavel Beran je bezpochyby sportovcem, kterého není třeba dlouze představovat. Tento charismatický dříč se mezi profesionální kulturisty dostal už ve svých třiadvaceti letech a to už během svého druhého startu ve federaci IFBB.

Bez nadsázky si proto troufáme tvrdit, že je Pavel největším objevem tuzemské scény a pokud mu vydrží zdraví, určitě bude naši malou zemi na profesionální scéně velmi dobře reprezentovat. Nyní vám přinášíme krátký rozhovor, ve kterém se dozvíte o jeho plánech do budoucna, vzpomínkách na EVLS, kde získal profi kartu i mnoho dalšího.

1. Ahoj Pavle, pro spoustu lidí jsi velikou inspirací, ale tenhle rozhovor se určitě dostane i k někomu, kdo tě nezná. Jak bys takovému člověku představil sám sebe v jedné nebo dvou větách?

Ahoj, zdravím redakci a všechny čtenáře! Jmenuji se Pavel Beran, je mi 24 let, vím co chci a nedělám kroky stranou.

2. Zhruba před rokem jsi naprosto excelentně ovládl EVLS Prague a získal jsi profesionální kartu. Nedalo se nevšimnout ani toho, že jsi na svoji stranu získal snad všechny diváky v hale. Jak zpětně vzpomínáš na tyhle závody?

Na EVLS vzpomínám moc rád, diváci vytvořily neskutečnou energicky a emocionálně našlápnutou atmosféru a tím mi tento zážitek vytesali navždy do duše. Za to Vám patří moje obrovské díky! A  na důkaz vděku bych rád na EVLS začal i svou profesionální kariéru, hlavně kvůli divákům a fanouškům.

-
Pavel předvedl před domácím publikem perfektní formu a soutěž právoplatně ovládl.

 

3. Změnil zisk profesionální karty nějak radikálně tvůj život?

Radikálně se nezměnilo nic, jen bych řekl, že jsem to začal brát ještě více vážněji. Vím, že se sílou přichází zodpovědnost, sílu mám, tak chci být zodpovědný.

4. Co bys vzkázal mladým nadšencům, kteří berou cvičení až moc vážně a řeší často až zbytečné banality?

Všichni neustále přemýšlíme o tom co ti na pomyslné špičce dělají jinak, nebo co znají navíc na rozdíl od nás. Čím jsem ve sportovní výkonnosti dál, tím více si uvědomuji, že je to všechno jen o brutální disciplíně ve stravě, při enormně těžkých trénincích a trpělivosti. Takže řešit jestli můžu míchat protein a glutamin dohromady je vážně zbytečné. Co z toho vyplývá? Neřešte h*vna a dřete!

5. I jako profesionální kulturista závodíš v silovém trojboji. Baví tě překonávat svoje limity, i když tím riskuješ zranění?

Silovým trojbojem jsem si zpříjemnil pauzu od závodění v kariéře. Využil jsem extrémních výkonů na stimulaci k růstu a snažil se vytěžit maximum. S tím zraněním nikdy nevíš, to je jasné, nicméně zranit se můžeš při vystupování z auta. Přípravu na trojboj i samotné výkony na soutěži jsem bral zodpovědně, abych se vyvaroval chybě a následnému zranění.

-
Pavel rozhodně není žádná pumpička. Na mistrovství republiky v trojboji si zapsal neuvěřitelný total 840kg.

6. Ještě nikdy jsem nepotkal člověka, který by byl takový srdcař, jako jsi ty. Dá se podle tebe kulturistika dělat „bez srdce“?

Bez srdce neuděláš nic, špatně se bez něj i dýchá! :D Se srdcem se musíš narodit a pak už zbývá si jen nastavit v makovici a jedeš.

7. Nemohl jsem si nevšimnout ani toho, že hraješ v kapele Interloud. Jak to jde dohromady s kulturistikou? Přece jen, kapela vyžaduje hodiny a hodiny zkoušek, noční život, …

Popravdě kapelu máme s klukama jako zábavu, nikoho z nás to neživí a tak se dá vše korigovat. Všechno se dá, jen mě sere, že nemůžu pít, tak musím vždy řídit... :D

 

-
Tenhle sympaťák rozhodně není pozadu ani když dojde na hru na kytaru.

8. Dokážeš jasně říct, co ti kulturistika dala, co tě naučila a co ti naopak vzala?

Kulturistika mi dala vše co mám, a tím nemyslím majetek, ale všechny lidi kolem mě a za ně jsem vděčný! Co mi bere? Zjistil jsem časem že nic. Odpírat si jídlo, alkohol, drogy, nebo čas pro mne není oběť. To důležité co mám si vzít nenechám!

9. Plánuješ v dohledné době nějaké konkrétní závody?

V letošním roce bych rád soutěžil na EVLS PRO a San Marino PRO. Cesty, příležitosti a osudy jsou nevyzpytatelné, ale tohle je můj plán.

10. Jaké sociální sítě aktuálně nejvíc využíváš? Kde tě naši čtenáři mohou sledovat?

Nikdy jsem na to moc nebyl, nebaví mne krmit s.sítě každou kravinou, ale nejvíce mi asi sedí instagram, ten je příjemně živej.

Již se prodává Pavlova nová kniha:

11. Je něco, co bys chtěl závěrem vzkázat svým fanouškům a lidem, kteří tě sledují a budou číst tento rozhovor?

Děkuju Vám všem za podporu, a slibuji, že se vynasnažím udělat vše pro to abych pro Vás byl inspirací, motivací a doufám i oporou. Rád bych Vám vše vrátil, jelikož pořádek přeci dělá přátele... :)

12. Mockrát ti děkujeme za tento zajímavý rozhovor. Přejeme ti spoustu úspěchů jak v kulturistice, tak i v osobním životě. Pokračuj dál v tom, co děláš! Jsi motivací pro spoustu mladých kluků a bezesporu máš na to, aby se z tebe stal nejlepší kulturista v české historii.

Mockrát Vám děkuji, ale to už je jen na mě. :)

 

TAKÉ BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT: Výběr nejlepších sluchátek do posilovny roku 2024!

Sestavit tento rozhovor nám chvíli trvalo, ovšem jsme za něj velmi rádi, protože Pavel je velmi charismatický a má skvělé názory.

Pokud Vás tedy zaujal a chtěli byste na našem webu více podobných rozhovorů s osobnostmi, určitě nám dejte vědět v komentářích a nebo celý rozhovor sdílejte!

Druhý videorozhovor na našem YouTube kanále:

 

Další rozhovory se zajímavými osobnostmi:

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.