Suplementy

7 nejlepších značek suplementů na českém trhu

V dnešní době může být pro mnoho lidí matoucí, jaký suplement si mají vlastně zvolit nebo na jakou konkrétní značku se mají obrátit, pokud chtějí tu nejvyšší možnou kvalitu. Dnešní trh je přehlcený různými značkami a suplementy, které jsou na první pohled všechny stejné, ale přesto se liší v mnoha věcech. Kvalita použitých surovin, složení suplementů, původ surovin nebo třeba způsob jakým jsou suroviny zpracovány. To všechno může ovlivňovat naše svalové přírůstky či zdravotní dopady na náš organismus.

V dnešním článku si představíme 7 výrobců doplňků stravy, kteří se mohou chlubit těmi nejkvalitnějšími doplňky, jaké můžeme na lokálním trhu nalézt. Ke každému výrobci si zároveň uvedeme nejpovedenější a nejzajímavější suplementy v jejich sortimentu.

Czech Virus

Czech Virus je v posledních letech stále známější česká značka, která stále nabírá na obrátkách, každý rok přidává do svého sortimentu mnoho nových, ale především unikátních suplementů a to je ten hlavní důvod proč mě tato značka zajímá. Je to právě kvůli jejich originálním suplementům, u kterých je vždy přidaná bonusová surovina navíc, která celému výrobku dodává úplně jiný směr.

Dle mého názoru na české scéně nenajdete žádnou tak skutečně originální a kvalitní značku jako je právě výše zmiňovaný Czech Virus. Pokud hledáte to nejlepší, tak již hledat nemusíte, Czech Virus bude jasný vítěz.

U tohoto výrobce bylo velmi těžké vybrat pouze jeden nejzajímavější, nejpovedenější produkt, proto jsem se rozhodl, že vyberu celkem tři. Všechny produkty, které jsem vybral jsou svým způsobem originální a troufám si říci, že na českém trhu nenajdete žádný jim konkurenceschopný produkt.

1. Pure Elite CFM

Czech Virus Pure Elite CFM

 

Je protein, který se z největší části skládá ze syrovátkového koncentrátu, který je však doplněn o syrovátkový izolát. Oba zdroje bílkovin jsou zpracovány tou nejšetrnější metodou CFM, která zachovává veškeré bioaktivní frakce v bílkovině. Ve složení proteinu nenajdete jedinou špatnou věc a protein není ani nijak chuťově předimenzovaný.

Proč jsem ho ale vybral jako jeden z nejzajímavějších produktů? Je to právě z důvodu přidání unikátních probiotik LIFEINU, což je značka označující probiotika Lactobacillus rhamnosus GG. Tyto probiotika mají nespočet zdravotních benefitů, především pomáhají trávicímu systému a imunitním funkcím v těle. Největší problém u podobných produktů, ve kterých jsou přidaná probiotika je jejich množství, které v produktu skutečně jsou. Jednoduše řečeno jich bývá příliš málo. Ale tady je tomu pravý opak. 

U Pure Elite CFM najdete až 100 miliard těchto bioaktivních probiotik na pouhých 100g produktu. To je ten hlavní důvod proč si tohoto proteinu tolik vážím a proč byste mu měli i vy určitě dát šanci.

Czech Virus Pure Elite CFM – Protein s nejlepším složením na trhu? (Recenze)

Náš tip
U proteinů s přidanými probiotiky si dávejte pozor na tepelnou úpravu proteinů. Pokud protein jakkoliv tepelně zpracujete, tak nejenže zničíte veškeré bioaktivní frakce v proteinu, ale zničíte i všechny obsažená probiotika.
Pokud chcete protein na pečení nebo jiné tepelné úpravy, zvolte raději levnější alternativy.

Náš velký test proteinů:

 

2. Super Greens Pro

-

Dalším produktem, který jsem vybral je Super Greens Pro, což je komplexní produkt, který lze užívat kdykoliv během dne sloužící k doplnění vaší denní potřeby po vláknině, zelenině, ovoci a celkově vitamínech, minerálech a jiných mikroživin, které se z běžného jídla v dnešní době špatně získávají.

Super Greens Pro má přímo famózní ohlasy a většina lidí si ho velice chválí. Největším důvodem, proč je produkt tak skvělý je množství funkčních látek, jaké produkt obsahuje. Ve složení najdete výtažky ze zeleniny, ovoce, přidanou jablečnou vlákninu, inulin (což velmi příznivě napomáhá trávení a s tím spojenému celkovému zdraví, imunitě), spirulinu, chlorellu, mladý ječmen a mladou pšenici, které jsou zde všechny v dostatečném množství.

Náš tip
Greens produkty se používají ráno na lačno před snídaní nebo během snídaně. Osobně bych tento produkt doporučoval užívat hned ráno po probuzení, na prázdný žaludek bude vždy fungovat nejlépe.

3. Leangard Weight Management

-

 

Je svým složením naprosto unikátní produkt. Jedná se o spalovač tuků, který však funguje úplně jinak než jakékoliv spalovače, které znáte. Produkt neobsahuje žádné stimulační látky, proto ho lze užívat kdykoliv během dne, klidně i na noc.

Čím je ale tak unikátní? Ve složení obsahuje pouze 3 suroviny, které všechny působí ve vzájemné synergii. Jedná se o ForsLean (s obsahem forskolinu), GarCitrin a BioPerine (extrakt z černého pepře napomáhající vstřebatelnosti látek). Velmi zajímavé je zároveň také to, že na našem českém trhu tyto látky obsažené v Leangardu v žádných doplňcích stravy neuvidíte.

Největším lákadlem tohoto spalovače je fakt, že při užívání výše zmíněných látek můžete docílit rychlejšího metabolismu a větší termogeneze v těle, což povede k vyššímu úbytku tukových zásob a to i při minimální fyzické aktivitě. 

Tímto vás v žádném případě nenabádám k tomu, abyste se přestali hýbat. Pohyb je důležitý a Leangard ho dokáže podpořit a dokáže být velice dobrý pomocník při redukci hmotnosti, za předpokladu, že máte dostatečnou fyzickou aktivitu a za předpokladu, že jste v kalorickém deficitu.

Náš tip
Spalovač tuků Leangard (i všechny ostatní spalovače) pracuje nejlépe, když jste v kalorickém deficitu a máte dostatečnou fyzickou aktivitu. Proto nejprve vyřešte tyto základní prvky a až poté zvažte užívání spalovačů tuku.

Prom-IN

Prom-IN je výrobce suplementů, který se na našem trhu pohybuje už velmi dlouho. V minulosti se bohužel nejednalo o tak kvalitní značku, vždy tomu chyběla ta správná péče a správné suroviny. Nicméně, jak léta plynuly, výrobce Prom-IN kompletně změnil svůj přístup k výrobě doplňků stravy a najednou se jejich doplňky dostávají na přední příčky.

V dnešní době se již jedná o velmi váženou firmu, která produkuje jedny z těch nejlepších, nejkvalitnější suplementů na našem trhu.

Co se týče jejich nejzajímavějších produktů, vybral jsem celkem dva. Opět si troufám říci, že oba výrobky jsou svým způsobem značně unikátní a nic podobného na českém trhu nenajdete. Firma Prom-IN zkrátka vyrábí produkty, které mají smysl a které ocení jak rekreační cvičenec, tak i zkušený pokročilý sportovec.

1. Health Balance

Prom-IN Health Balance

 

Je jeden z nejkomplexnějších produktů, které na našem trhu najdete. Jedná se o produkt, který je zaměřen především na zdraví člověka, na revitalizaci organismu, na správnou funkci organismu a hormonální optimalizaci.

Ve složení najdete skutečně ty nejúčinnější látky a navíc ve značně vysokém množství. Vše je navíc doplněno o extrakt z černého pepře, který napomáhá vstřebatelnosti všech obsažených látek.

Produkt se obecně doporučuje pro všechny lidi a především vytížené managery nad 30 let. Nezáleží na tom, zda jste nebo nejste sportovec, tento produkt je zaměřen na všechny lidi obecně a já musím říci, že je to skvělý nápad, navíc skutečně funguje. Rozhodně doporučuji.

Prom-IN Health Balance – Ten nejlepší doplněk pro zdraví a vitalitu? (Recenze)

2. Joint Care Drink

-

Pravděpodobně jedna z nejúčinnějších kloubních výživ, kterou můžete sehnat. A čím je to zapříčiněno? Tato kloubní výživa obsahuje jedinečné hydrolyzované kolagenní peptidy zn. Fortigel a zn. Tendoforte. Tyto kolagenní peptidy ve vzájemné kombinaci dokáží spolehlivě regenerovat přímo kloubní úpony a chrupavky. Dokáží se bez poškození dostat přes sliznici tenkého střeva a účinkovat přesně tam, kde kloubní výživa má.

Produkt tak pomáhá regeneraci pohybového aparátu, šlach, vazů, minimalizuje riziko poškození a také dokonce zkracuje dobu potřebnou k regeneraci po již vzniklém zranění.

Na trhu jistě najdete spoustu kloubních výživ, ale tato je zcela naprosto jedinečná, určitě byste ji sami měli vyzkoušet a udělat si vlastní názor.

Joint Care Drink - Účinná péče pro zdravé klouby? (Recenze)

Náš tip
Kloubní výživu můžete užívat ráno na lačno nebo večer před spaním, doporučuje se zpravidla jako prevence, ale můžete ji zařadit i tehdy, pokud už nějaké problémy pociťujete.

Extrifit

Extrifit je asi nejznámější česká značka. Na trhu se pohybuje už velice dlouhou dobu a má i obrovský talent v prezentaci své vlastní značky, proto ji můžeme vidět všude na internetu, ve fitkách, na expech, na závodech nebo někdy i dokonce natištěnou na autech.

Extrifit má bezesporu spoustu fanoušků, ale i spoustu "haterů", kteří značku nemají rádi. Jedná se spíše o tzv. hardcore, kulturistickou značku, která někomu nemusí připadat moc líbivě. Nicméně jejich produkty se také řadí mezi absolutní špičku a to nikdo nemůže popřít. V jejich sortimentu můžeme nalézt skvělé, originální a opravdu funkční produkty. Pouze u proteinů musíme zmínit, že nám osobně příliš chuťově nevyhovovaly.

Pokud ale každý den tvrdě dřete v posilovně, tato značka může být přesně pro vás.

1. Hero

-

 

Jedná se asi o nejlepší potréninkový komplexní doplněk stravy, který jsem na českém trhu našel. Produkt obsahuje prakticky vše, co naše tělo po náročné fyzické aktivitě potřebuje, je to takový All-in-one pro růst a regeneraci svalů.

V produktu najdeme kombinaci rychlých syrovátkových bílkovin společně se zdroji sacharidů doplněných o tzv. aminokyselinový a silový matrix, ve kterém můžeme najít i přidaný kreatin. V neposlední řadě zde můžeme najít přidané vitamíny a minerály (v chelátových vazbách) v dostatečně velkém množství.

Je to naprosto originální produkt, který u konkurence nenajdete.

Náš tip
Bezprostředně po tréninku zkonzumujte protein (nebo výše zmiňovaný suplement Hero) s rychle stravitelnými sacharidy (ovoce, kaše…) a poté zhruba po 1 hodině si dejte pevné, plnohodnotné jídlo. Zajistíte tak všechny potřebné živiny pro růst svalů.

2. Amigo

-

Amigo Human Muscle je z mé strany jeden z nejzajímavějších produktů jaké jsem kdy viděl. Jedná se totiž o komplex aminokyselin, které mají naprosto stejný poměr, jaký se nachází v lidském svalu. Zjednodušeně řečeno produkt Amigo je poměrově identický s lidským svalem.

Pro běžnou populaci je to naprosto zbytečný, nezajímavý produkt, nicméně pro skutečné dříče, sportovce, kulturististy usilující o maximální nárůst svalové hmoty je to produkt, který nemá své obdoby, nikde jinde ho na světě nenajdete.

Je to naprostý unikát, a těchto unikátů má firma Extrifit ve svém sortimentu mnoho.

Náš tip
Užívání aminokyselin jistě má své opodstatnění. Já sám je užívám, ale upřímně pokud jste běžný rekreační cvičenec a nejste žádný profesionál či závodník, tak vám spíše doporučuji samotné aminokyseliny nebrat, jsou to pro vás zbytečně vyhozené peníze.

Survival Nutrition

Survival Nutrition Supplements je poslední česká značka, kterou bych chtěl dnes zmínit. Jedná se o nepříliš známou značku, nicméně kvalitou svých doplňků konkuruje i těm nejlepším značkám na trhu.

Survival si zakládá na maximální kvalitě svých doplňků, používají výhradně přírodní sladidla, barviva, aromata a vždy se snaží, aby jejich doplňky i co nejlépe chutnali. Obrovským plusem je u mě to, že o svých produktech zveřejňují absolutně všechny informace, dokonce i přesné procentuální poměry použitých surovin, což téměř žádná firma nedělá.

Rozhodně vám doporučuji Survival Nutrition vyzkoušet na vlastní kůži pokud jste tak ještě neučinili. Jejich doplňky jsou jednoduché, ale funkční.

1. Ultra Speed 80 Fair Power

-

 

Jedná se o jejich vlajkový a dle mého názoru zároveň ten nejlepší protein v jejich sortimentu. Jako zdroj bílkovin je zde použita směs syrovátkového koncentrátu, izolátu a hydrolyzátu v poměru 5:3:2. 

Důvodem proč jsem protein zmínil je fakt, že si myslím, že tento protein by si rozhodně zasloužil mnohem více pozornosti. Výrobce do složení proteinu přidává i sušené mleté borůvky, lyofilizované jahody či sušené kokosové mléko.

Tyto malé detaily dělají protein tou nejlepší chuťovou záležitostí a když je to navíc spojené s kvalitou, jakou Survival nabízí, nemůže z toho vzejít nic špatného.

Náš tip
Kombinace různých proteinových zdrojů je tou nejlepší potréninkovou volbou i volbou během dne mezi jídly. Pokud chcete, aby se protein trávil delší dobu, přidejte k němu tuky (ořechy, ořechové máslo, avokádo).

2. PreWorkout Fusion Fair Power

-

V neposlední řadě jsem od této firmy chtěl ještě vyzdvihnout předtréninkový nakopávač PreWorkout Fusion, který dle mého názoru patří mezi jedny z nejlepších nakopávačů na českém trhu vůbec. Myslím si, že konkuruje i těm největším gigantům jako je například Agrezz.

Složení preworkoutu je velmi jednoduché, ale funkční. Synergie všech obsažených látek je na velmi dobré úrovni a společně vám tak zajistí kvalitní trénink.

Náš tip
Preworkouty se užívají zpravidla zhruba 15-30 minut před tréninkem, ale z vlastní zkušenosti mám mnohem raději rozmezí 30-45 minut.
Nejdůležitější ale je, abyste preworkout používali vždy na prázdný žaludek, jinak by se vám mohlo stát, že žádný účinek ani nepocítíte nebo naopak se vám udělá ještě před tréninkem špatně.

Náš velký test nakopávačů:

 

Big Zone

Big Zone jistě většina z vás zná. Je to poměrně mladá značka, která k nám dorazila z Německa. Firma Big Zone má svoji vlastní cestu, jak produkty vyrábí a ne každému se tato cesta může líbit. Nicméně výsledkem jsou vždy kvalitní výrobky, kterými se Big Zone tolik pyšní.

Jedná se opět spíše o hardcore kulturistickou značku, což ale vůbec není na škodu. Právě naopak, mně tyto značky přijdou velice sympatické a mám tak jistotu, že kvalita bude vždy na prvním místě.

V jejich sortimentu nalezneme klasické výrobky jako je protein, preworkout, bcaačka nebo glutamin, ale nalezneme tu i mnohem zajímavější věci.

1. Rest in Peace

-
Zdroj: Kulturistika.com

Tento suplement mě zaujal na první pohled. Jedná se o komplexní směs aminokyselin, vitamínů, minerálu a bylinných extraktů, která nám zajistí co nejlepší, nejhlubší a nejkvalitnější spánek.

Na trhu existuje spoustu doplňků, které nám pomohou se spánkem, nicméně žádný z nich nemá takto našlapané složení jako právě Rest in Peace. Jednoduše řečeno tento produkt na vás fungovat bude a jednoznačně vám pomůže s usínáním, s kvalitou spánku a s regenerací.

Pokud se ráno probouzíte rozlámaní a už jste zkusili vše, co vás napadlo, dejte na moji radu a vyzkoušejte i tento doplněk.

Jak zlepšit spánek: 21 praktických tipů

Náš tip
Suplementy pro podporu a zkvalitnění spánku doporučuji užívat zhruba 30-60 minut před spánkem, nejlépe na lačný žaludek pro maximální efekt.

2. Enzyme+

-

Další velice sympatický a funkční doplněk, který mě na první pohled zaujal. Jedná se o směs trávicích enzymů Digezyme společně se zázvorovým, fenyklovým, angreštovým, petrželovým práškem a chromem (v chelátové vazbě).

Tyto látky společně zajišťují bezproblémové trávení přijaté potravy společně s regulací krevního cukru (díky obsaženému chromu).

Ať už si jednou za čas dopřáváte cheat day nebo cheat meal, nebo máte od přírody již zhoršené trávení, tak vám doporučuji vyzkoušet právě tento suplement, který vám pomůže z potravy přijmout maximální množství živin, které tělo potřebuje. 

Náš tip
Pokud se rozhodnete otestovat Enzyme+ nebo jiný suplement obsahující trávicí enzymy či probiotika, tak se tento suplement užívá zpravidla vždy bezprostředně před jídlem, případně ho lze použít i během jídla (pokud zapomenete před jídlem).

Reflex Nutrition

Reflex Nutrition je další značka, která je na trhu již velmi dlouhou dobu a po celý tento čas nás již od začátku zásobuje těmi nejkvalitnějšími doplňky. Značka pochází z Velké Británie.

Firma Reflex Nutrition již od samého počátku deklaruje maximální čistotu použitých surovin při výrobě, provádí nezávislé testy svých výrobků, které následně publikuje a kvalitou se opět řadí mezi absolutní světovou špičku.

1. Nexgen Pro

Reflex Nexgen Pro

 

Asi nejznámější suplement od této firmy všichni znáte, je to multivitamin Nexgen Pro. I v dnešní době je to stále jeden z nejlepších multivitamínů na trhu. Reflex Nutrition jako jeden z prvních začal do svých multivitamínů přidávat vitamín K2 ve formě MK7 v biologicky aktivní formě, což byl velký bonus. Zároveň jako jeden z prvních začal vyrábět vysoce kvalitní multivitamin, kde byly obsažené minerály v chelátové vazbě (lepší vstřebatelnost). 

Velmi oblíbeným přídavkem firmy Reflex Nutrition jsou také probiotika Lactospore nebo různé zeleninové či ovocné extrakty. Nemalou výhodou je také přidání bioaktivního Koenzymu Q10, i když je zde pouze v malém množství (10mg na denní dávku).

Náš tip
Multivitamin užívejte vždy bezprostředně po jídle, nejlépe ve spojení s tabletami Omega 3, abyste zajistili maximální vstřebání všech látek obsažených v multivitaminu (z důvodu vitamínů rozpustných v tucích).

Naše videorecenze Nexgenu:

Biotech USA

Toto je první a jediná americká značka, kterou si v dnešním článku představíme. Biotech USA je značka, která se začala rozšiřovat velice rychle po celém světě. Mnoho lidí si zamilovalo spoustu jejich produktů i přesto, že firma často používá umělá a kontroverzní barviva (jako je například Tartrazin, Červeň Allura nebo jiné).

Nicméně to nemění nic na tom, že doplňky má firma velice kvalitní a chuťově hodně povedené. Za poměrně dobré peníze si můžete pořídit suplementy od této značky a rozhodně neprohloupíte.

1. Iso Whey Zero

-

Patrně největší tahoun celé firmy Biotech USA. Jedná se protein, jehož hlavní složkou je nativní syrovátkový izolát, který je zároveň doplněn aminokyselinou L-glutamin a větvenými aminokyselinami BCAA.

Příchutě tohoto proteinu jsou hlavním lákadlem pro většinu lidí, na výběr mají celkem neuvěřitelných 20 příchutí a z vlastní zkušenosti mohu říct, že je mají všechny naprosto dokonalé, navíc se protein dá pořídit za naprosto přívětivou cenu.

Biotech USA Iso Whey Zero – Chuťově nejlepší izolát na trhu? (Recenze)

Náš tip
Syrovátkové izoláty jsou tou nejoblíbenější volbou do diety a pokud si zvolíte Iso Whey Zero, můžete si být jisti, že si zároveň skvěle pochutnáte.

Závěr

Tímto výběrem neříkám, že ostatní značky jsou špatné, právě naopak. Dobrých a kvalitních značek se v dnešní době objevuje více a více a proto jsem se rozhodl udělat výčet těch nejlepších.

Doufám, že vám tento článek pomohl a garantuji, ať si zvolíte kteroukoliv z výše uvedených značek, tak určitě neprohloupíte. Všechny jsou naším týmem pečlivě vyzkoušené a můžeme vám je s klidným svědomím doporučit.

O našem magazínu
Internetový magazín SvětFitness.cz byl, je a vždy bude nezávislý portál. Doporučíme vám pouze ty produkty, které bychom sami užívali a do kterých bychom sami investovali. Nepřijímáme tedy žádné sponzorské dary a nenecháváme se uplácet jednotlivými výrobci.
Pokud si těchto hodnot vážíš, můžeš o našem magazínu říct svým sportovním parťákům. V článcích a recenzích se snažíme zaobírat všemi okruhy (posilování, suplementace a výživa), takže si každý přijde na své.

Další podobné články:

 

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (7)

Martin S.
Červenec 28, 2020

Super článok 💪

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(-2)
Karel G,.
Červenec 30, 2020

RIP GymBeam. Koukám, že na tomhle serveru je moc nemáte v lásce, i když je to asi nejznámější fitness eshop v česku

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-5)
Jan Malý
Srpen 1, 2020

Pokud by jejich produkty stály za to, rádi je doporučíme. Aktuálně tomu tak ale není.

Souhlasím(+17)
Nesouhlasím(-2)
Michal K.
Červenec 30, 2020

Mám dost pochyby,že Biotech USA je americká značka.Výrobky co jsem od nich měl,jsou vyrobené v Maďarsku a na amerických e shopech jsem je nenašel.

Právě z těchto důvodů preferuji naše české výrobce.

Souhlasím(+9)
Nesouhlasím(-2)
michal zenker
Srpen 16, 2020

zkoušeli jste i Titánus zajímalo by mě jak je na tom?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Milan Žurek
Červenec 9, 2021

Zkoušel jsem palačinky....Strašné, hnusné......

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Tomas
Září 13, 2020

Ahoj vsem, jake jsou nazory treba na USN, All Stars...Diky

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)